I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Länkarkiv (tutorials,hjälpavsnitt,penslar,fonts m.m)

Övrigt - Blandat

   
Hangaround

2008-01-07 20:00

Länkarkiv (tutorials,hjälpavsnitt,penslar,fonts m.m)

Tänkte att ett länkarkiv kunde sitta på sin plats. Fyll gärna på listan och dela med er av era länk-tips. Youtube-klipp och andra sorters inlägg är välkomna med.


Tutorials & Hjälpavsnitt


http://www.webbdesignskolan.com/
Väldigt bra sida för nybörjare. Allt står på svenska och den lär ut inom de flesta programmen, så som Photoshop, Illustrator, Dreamweaver och Flash. För den som just satt sig ned och börjat skapa.

http://www.photoshop.nu/
En sida som specialiserat sig på att lära ut photoshop. Allt står på svenska och det finns allt från filmer, manualer och till svårare tutorials.

http://www.moderskeppet.se/
Också här är det en sida på svenska som lär ut just photoshop. Finns ett bra hjälpavsnitt för de nya som heter "grunderna" (klicka).

http://www.eyesontutorials.com/
På Engelska.
Tutorials, tutorials och tutorials. Här finns det många, men som på de flesta liknande sidor finns det en hel del skräp. Men både nybörjare som vana photoshopanvändare kan ha något att hämta här. Det finns en rolig avdelning som kallas "Drawing" (klicka) , där man lär sig många knep på hur man kan måla upp en bild från scratch.

http://www.ndesign-studio.com/
På Engelska.
Tutorial för illustrator-nybörjare.

http://www.tutorialized.com

På Engelska.
Med över 8000 photoshop tutorials så bjuder sidan på allt från hur man gör egna penslar till hur man redigerar fotografier på olika sätt. Finns även lite illustrator,3DS MAX, Flash-tutorials , och så vidare.

http://www.good-tutorials.com/
På Engelska.
En sida som enbart har tutorials. Det finns en del roliga, men även en hel del skit. Det gemensamma för alla tutorials är att man nästan alltid lär sig något nytt. Och det bästa med sidan är att det finns tutorials till nästan allt. Från Photohsop till CSS och Java.

http://www.psdtuts.com/
På Engelska.
Väldigt bra sida för den som hållit på ett tag med photoshop. Den har många roliga tutorials samt intervjuer med photoshop-ikoner och artiklar. Man kan finna en massa inspiration och lärdom på denna sida.

http://www.retouchpro.com/tutorials/
På Engelska.
Tutorials för den som är intresserad och håller på med foto, men vill ha ut lite mer. Sidan inriktar sig på retuch och manipulationer av fotografier.


Penslar, typsnitt, färger, stockfotografier m.m.


http://www.bluevertigo.com.ar/bluevertigo.htm
På Engelska
Min absoluta favoritsida då det gäller att hämta hem penslar och s&arin