I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Kenny Larsson Vila i frid

Övrigt - Blandat

   

2007-05-26 14:46

Kenny Larsson Vila i frid

Kände bara att jag var tvungen att skriva det här.


"Han lyfte alla i laget"Åkers styckebruk är ett samhälle i chock.
Torsdagskvällens tragedi har nått de flesta och sorgearbetet har börjat. Kenny Larsson blev bara 24 år.
- Han var omtyckt av alla och ett riktigt föredöme både inom fotbollen och som människa, säger tränaren Olle Kjellin.


I torsdags kväll spelade Åkers IF mot Hälleforsnäs på bortaplan i division VI norra.
Helt plötsligt segnade lagkaptenen Kenny Larsson ner på planen inför ögonen på lagkamrater och publik.
- Vi förstod att något var riktigt galet, Kenny lägger sig inte ner i första taget, säger storebror och lagkamraten Mattias Thingvall.
Tillsammans med den tredje brodern Fredrik Larsson försökte han få kontakt med Kenny, men inget hjälpte. I publiken fanns fotbollsdomaren och ambulansföraren Andreas Gottfridsson som snabbt var på plats för att utföra hjärt- och lungräddning. Men det var för sent.

"En glädjespridare"
- Det är helt ofattbart. Han var en sådan glädjespridare, många sa att han var den bästa mittbacken Åker haft, säger Mattias.
Lagledaren Willy Wolter, lagets tränarduo Olle Kjellin och Christian "Tette" Öhrn samt Mikael Blomdahl, ordförande i fotbollssektionen, har samlats med några anhöriga till Kenny på Bruksvallen i Åkers styckebruk för att stötta varandra.
Senare under kvällen träffades laget tillsammans med präster och kommunens kristeam.
- Det var en officiell samling och alla som ville var välkomna att delta. Vi måste få hjälp att kunna hantera det som hänt.Vi har bestämt att all aktivitet i idrottsföreningen ställs in i helgen, säger Christian Öhrn.

Spelade tio år i föreningen
Kenny Larsson var ursprungligen från Stockholm, men bodde i Åker under tio år och har fostrats som fotbollspelare i ÅIF. Den senaste tiden var han bosatt i Södertälje.
- Han älskade fotbollen och trivdes i laget där även hans två bröder spelar. Vi sa ofta att om alla hade samma inställning till fotbollen som Kenny så skulle det vara enkelt att vara tränare. Han lyfte alla, även oss ledare, säger Olle Kjellin.

"Ruggigt svårt att gå vidare"
- Han var världens snällaste kille och vår bäste spelare. Det finns ingen som kan ersätta honom, säger lagkompisen Johan Woldén och fortsätter:
- Det blir ruggigt svårt att gå vidare efter det som hänt, men vi måste försöka.
Föreningen är överväldigad av det stöd man fått, både från Åkersbor och från fotbollskollegor runt om i Sverige.
- Telefonen går i ett och blombuden avlöser varandra. I sådana här stunder känner man sig som en stor fotbollsfamilj som engagerar sig i både glädje och sorg, berättar Christian Öhrn.
Det finns redan planer på att starta en fond eller ett pris till Kennys minne.
- Han finns kvar här och vi vill sträva efter att få alla i laget att påverkas av hans inställning och spelsätt, säger Olle Kjellin.


Mycket sorgligt :(

http://duckdown82.tumblr.com/