I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Tar stingrockorna över världen?

Övrigt - Blandat

   

2006-10-19 15:58

Tar stingrockorna över världen?

Topicen talar väl för sig själv.. Nu är det andra gången på drygt en månad som någon har utsatts mordförsök av en stingrocka. Första rockan lyckades, men rocka nr. 2 var tydligen inte en fulländad mördare.

Fall 1.
Fall 2.

Hur länge ska allmänheten se åt ett annat håll medan stingrockorna sakta men säkert tar död på människan? Som tur var kan vi i Sverige känna oss ganska säkra då dom verkar hålla sig till medelhavet och atlanten. Än så länge..

Div. tidningar påstår att Steve Irwins fans har mördat och plågat stingrockor som hämnd.. Men hur vet dom att det inte var självförsvar? Ett minst lika troligt scenario är ju att rockorna har attackerat folk på stranden som helt enkelt har tagit närmsta machete och försvarat sig.
Länk

---

Fakta om stingrockan:

Stingrocka (Dasyatis pastinaca)
Utbredning: Medelhavet och Atlanten
Kroppslängd: Upp till 100 cm
Föda: Fisk, kräftdjur och bläckfisk

Övrigt: Det finns cirka 450 arter rockor. Stingrockorna brukar ligga nedgrävda i sandbottnen. Om en badande människa råkar trampa på en sådan, svänger denna snabbt sin långa svans så att taggen drivs in i den badandes ben.

Taggen är försedd med fina, bakåtriktade hullingar och omgiven av ett tjockt skikt överhud. Detta hudlager avsöndrar ett kraftigt gift som kan orsaka svullnad, svindelkänslor och kräkningar. Patienten behöver ofta sjukhusvård.
http://www.skansen-akvariet.se

http://anjaparson.istheshit.net/
Förresten.. Jag hatar MBFIMG's användare på Whoa! HATAR!