I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Fritjof & Pikanen släpper debutalbum

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   

2012-10-29 00:26

Fritjof & Pikanen släpper debutalbum



Saxat från Whoa-bloggen

Producentduon Fritjof & Pikanen släppte nyligen sitt debutalbum Danvikstullsbron. Deras musikstil har inget officiellt namn, och de hävdar själva att de enda som spelar den, men den beskrivs som en blandning av dubstep och reggae. Juuso Pikanen, som är en känd producent i hiphopkretsar, har tidigare producerat beats åt bl.a. polaren Max Peezay, men även gjort remixer åt Tove Styrke, Mohammed Ali och Aleks för att nämna några.

För ungefär tre år sedan påbörjade han tillsammans med klasskamraten Fritjof Löfgren det som skulle bli albumet som nu släppts. Den första singeln de gjorde tillsammans var låten Slussen 23:15 som spelades flitigt på radio under 2010.

Plattan Danvikstullsbron är en intressant blandning av hårda dubstepbeats och mjuka pop-reggae-beats, som i sin tur blandas med Fritjofs texter om en mörk socialrealism om livet på fattigdomsgränsen. Jag tycker att det är roligt att man på plattan låtit både sångaren och producenten ta lika mycket plats. Skivan innehåller både poppiga låtar som Shivoy och Oi (Du måste akta han), och smutsiga dubstep-instrumentaler med låtar som Framtiden som låter som om de skulle kunna vara frammanade av Skrillex själv.


Klicka här för att komma till inlägget

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.