I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

hur tvättar man håret med dreads

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   

2009-07-19 19:11

hur tvättar man håret med dreads

Ja jag hade tänkt skaffa dreads men vill veta hur man kan tvätta håret när man har dreads.

 www.myspace.com/mrth90

2013-08-14 01:02
Okej postade detta i ett annat forum och tänkte att jag kunde posta det här också eftersom detta är den första sidan som kommer upp när man googlar på att tvätta dreads:Läste igenom lite här, inte så konstigt att det finns fördomar om att dreads är äckligt och luktar skit... Tvätta erat hår förfan.

Ett bra sätt är att blanda Bikarbonat med vatten i en stor skål, så stor att du får plats med huvudet i den. Blanda en halvliter vatten med en halv deciliter bikarbonat, eller om du har längre dreads och behöver mer vatten så ta en liter och en deciliter bikarbonat. (INTE bakpulver som nån skrev innan.)

Doppa dreadsen och hårbotten i detta och häll det sedan över huvudet så att det kommer åt överallt. Sätt upp dreadsen i en handduk i 10-30 min. Hoppa sen in i duschen och fokusera på att få hårbotten ren, alltså att vattenstrålarna ska spruta hårt mot hårbotten, du behöver inte gnugga hårbotten.

När du är klar så skölj huvudet med så kallt vatten du klarar av.

För att få tillbaka ph-värdet i hårbotten så blanda en flaska eller liknande med fingervarmt vatten och häll i några teskedar äppelcidervinäger. Låt det vara i kanske nån minut och spola ur med kallt vatten.

Efter ni gjort detta så kommer ni aldrig mer vilja gå med smutsigt hår igen. Behöver ni mer hjälp så surfa in på dreadlockssite.com

Där kan ni få svar på era frågor.

2013-08-16 18:12
lions don´t like to get wet...
"It is the prohibition that makes anything precious"

-Mark Twain