I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2008-11-04 12:45

Reggae Galore #23

Det händer en hel del!
…men det märks inte.

www.reggaegalore.se

Vi har sagt det förr men det tål tyvärr att sägas igen. Svensk mainstream-media har ingen aning. När det kommer till reggae och dancehall är majoriteten av de svenska nöjes- och kulturjournalisterna hjälplöst bortkomna. Inte ens när Sverige representeras i en av europas största soundclasher genererar det ens uppmärksamhet i notisform. Tur då att ni som är intresserade kan läsa ett långt reportage i Galore och känna på stämningen i Kalle Assbrings bildreportage.

Inte heller när Busy Signal, en av dancehallvärldens absolut största namn, släpper ett hitfyllt album vaknar landets nöjesredaktörer ur sin glasvegas-dvala. Har ni sett några recensioner? Nej, antagligen inte. Reggae Galore fyller det tomrummet och har intervjuat produktionsteamet Daseca som ligger bakom flera Busy Signal-hits, kan sägas vara de som startade Mavados karriär och som just nu är ett av de mest intressanta och nyskapande inslagen i dancehallvärlden.

Hur många procent av Sveriges nöjesskribenter vet vem Ras Shiloh är? Och hur många vet att han tillsammans med Jah Cure och Marcia Griffiths spelade i Malmö i somras? Vi vet det, och Isac Nordgren passade på att ställa de rätta frågorna.

De rätta frågorna har vi också ställt till roots-sångaren Jah Zebi och frontmannen i skivdebuterande Roots Alliance. Dessutom har vi recenserat och funderat kring lite av varje.

På hur många redaktioner planerar man just nu hur man på bästa sätt ska kunna bevaka allt spännande som händer i reggaesverige den närmaste tiden? Fint folk som Demarco, Capleton och Tanya Stephens är ju på ingång. Antagligen är svaret en, och vi bugar djupt inför mediasverige och tackar för att vi får lov att vara bäst ett tag till.

Reggae Galore finns numera också på Facebook. Gå med i Reggae Galore-gruppen och diskutera Galores innehåll och kom med idéer. I framtiden kommer vi där bjuda på lite extra-material och avslöja en och annan hemlighet. Go deh!