I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Zoro - Gugs News! (släpps 27/10)

Övrig musik - Reggae & Dancehall

   
Groupie

2006-10-21 15:00

Zoro - Gugs News! (släpps 27/10)

Zoro är född och uppväxt i Sydafrika och gjorde sig snabbt ett namn inom ragga och dancehallscenen med sina ofta politiska texter och sin energi på scenen.

1994 bildade han tillsammans med Gee och Crossby gruppen "Chronic Clan". Chronic Clan har gjort sig ett stort namn på den Sydafrikanska scenen och 1994 vann de pris som bästa hip-hop och ragga-grupp. År 2003 vann de pris igen, då som bästa hiphop-grupp.


Han är även uppträtt med andra stora namn på den Sydafrikanska scenen som Oudemeerster, Tribe, Skeem, Bongo Muffin, Rantoboko and Ghetto Muffin. Dessutom har han gästat på ett flertal spår av olika artister som t.ex D´Lou and Turbulence.


I augusti 2003 och februari 2004 åkte Zoro till Sverige för att spela in med producenterna i Breakmecanix. Den första låten från detta samarbete släpptes under sommaren 2004 av JuJu records och hette "Bam-Bam". Denna låt kom senare att vara med på soundtracket till babylonsjukan.


År 2006 är äntligen zoro's första soloalbumklart, med titeln "Gugs News". Albumet innehåller en unik blandning av dancehall, rootsreggae och sydafrikansk folkmusik. Sångerna på albumet berättar om Zoros upplevelser under apartheiden, men även om frigörelsen samt de orättvisor som fortfarande sker. Många av sångerna sjungs på Zoros hemspråk Xhosa.


Albumet släpps den 27e oktober! Om ni har vägarna förbi en Helt off spelning i dagarna kan ni även se honom uppträda.

Zoro // Jujurecords