I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

1/3 PEEZ 1 ÅR Presenterar Nice & Smooth(US) @ Slakthuset

Klubb & Konserter - Stockholm

   
DJ

2012-02-19 22:01

1/3 PEEZ 1 ÅR Presenterar Nice & Smooth(US) @ SlakthusetFÖR FÖRSTA GÅNGEN I SVERIGE

Stockcity Music & Caliroots i samarbete med Flaco Productions presenterar stolt...

PEEZ 1 ÅR B-DAY PARTY

????????????????????????????????????????????????????

Poppa Peez och Dj Grass vill tillsammans med er fira att Peez fyller 1 år. Under det gångna året har klubben vuxit från en barklub på Nada till att presentera bokningar som.. Smif-N-Wessun, Action Bronson, Shyheim, Termanology & R.E.K.S, Dj Boogie Blind, Dj Statik Selektah, Chords, Supersci, Penga Per och mycket mera på Slakthuset mm.
Detta firas med att boka en riktigt klassisk party-rap-duo, för första gången i Sverige...

Stora golvet:
LIVE: NICE & SMOOTH (US)
+ Support
Djs: Grass, Poppa Peez

Calibaren:
Releasefest för videon till Rapper Ted - Sverige skiter på sig
Djs: Calicrew, ShitXfaced

Rökeriet:
Crazy Fresh Tattoo
CFT kommer tatuera på plats under kvällen.

TÄVLING: Vinn en TATUERING (värde 2000kr) och få den gjord på Slakthuset den 1 mars. Regler: Skriv en motivering till varför just du ska vinna på eventets wall. Vinnaren dras Söndag 26/2 och vinnaren planerar tatueringen i CFT studio på måndagen 27/2.


Tack till:
Caliroots - Dickies - Kingsize Magazine - Red Stripe - 4Sound - Crazy Fresh Tattoo

????????????????????????????????????????????????????

BILJETTER: 150KR FÖRKÖP // 200KR I DÖRREN

DE 100 FÖRSTA BETALANDE FÅR EN PEEZ JUBILEUMS T-SHIRT FRÅN DICKIES

TORSDAG 1/3 // SLAKTHUSET // 20 ÅR // ÖL 39 INNAN 23 // T-BANA: GLOBEN // CASH IS KING PÅ SLAKTHUSET // BANKOMAT FINNS PÅ PLATS, KÖN KAN BLI LÅNG DÄR, SÅ TA GÄRNA MED KONTANTER //

????????????????????????????????????????????????????

Nice & Smooth press:
PEEZ fyller ett år och vem ska man fira födelsedagskalas med om inte de festligaste av alla festrappare? Nice & Smooth är riktiga hiphophjältar och veteraner från hiphoppens födelseort, The Bronx, New York City och räknas som en av de bästa livakterna inom Hiphopen någonsin jämte Krs One, Public Enemy, The Roots och Big Daddy Kane.
Greg Nice (Greg Mays) inledde sin karriär redan i mitten av 80-talet. Han var Human Beatbox bl.a. åt The Nasty Comedians på deras tolva ’Take A Bath’ (1985) och åt legenden T La Rock, både på scen och på skiva. 1987 släppte han och Smooth B (Darryl Barnes) singeln ’Dope On A Rope’ / ’Skill Trade’. I en tid då scenen dominerades av hårda muskelrappare från Queens som LL Cool J, Run-D.M.C. och The Juice Crew blev samarbetet mellan Greg Nice och Smooth B en välkommen frisk fläkt från Bronx och den uppsluppna stämningen i 70-talets och det tidiga 80-talets park jams och block parties där hiphop föddes.
Efter debutsingeln blev Nice & Smooth en duo som släppte klassiska singlar som ’More & More Hits’ och ’Funky For You’; tolvor som alla hiphop-DJs velat ha i skivväskan och som pressats up igen när originalen blivit svåra att få tag i. 1989 kom deras klassiska första LP ’Nice & Smooth’ på Fresh Records. Albumet producerade de tillsammans med The Awesome Two (Special K och DJ Teddy Tedd). Förutom singellåtarna innehöll LPn en mängd andra spår i samma glada partyanda, som ’Early To Rise’, ’No Delayin’ och ’Skill Trade’.
1991-1992 nådde Nice & Smooth sina största kommersiella framgångar när de skrev kontrakt med Def Jam-etiketten RAL och släppte albumet ’Ain’t A Damn Thing Changed’. Deras rykte växte nu långt utanför Bronx och New York, när hela världen via Yo! MTV Raps fick avnjuta flitigt spelade videor som ’Cake And Eat It Too’, ’Hip-Hop Junkies’ och kanske framför allt ’Sometimes I Rhyme Slow’. Över en otippad Tracy Chapman-sampling fick dessa partygossar sin största hit och signaturmelodi med en allvarlig, sorglig historia om ett plågsamt förhållande med en kokainist. Otaliga hiphopfans fastnade för Smooth Bs smidigt jazziga, högst personliga flow och Greg Nice partystartande, studsiga och minst lika egensinniga flyt som liksom dansade fram även över en så stillsam produktion som denna. I en tid då hiphop började delas upp mellan kommersiell pop och rå underjord, kunde alla enas om att Nice & Smooth var grymma. De kunde få igång vilken fest som helst, men höll samtidigt gatukänslan och traditionen från Bronx 100% levande.
1992 gästade de också Gang Starr på ’DWYCK’. En klassisk klubbhit med vidunderlig basgång och perfekta verser som först släpptes som en B-sida men bara växte och växte tills Gang Starr släppte den som egen singel och albumspår två år senare.
Därefter var det lite tystare om Nice & Smooth tills de återkom i stor stil med ’Jewel Of The Nile’ 1994. På skivan körde Smooth och Nice vidare i sin patenterade, oemotståndliga stil. Trummorna hade blivit lite hårdare men våra vänner spred fortfarande samma goda stämning. Låtarna ’Old To The New’ och ’Return Of The Hip Hop Freaks’ har blivit klubbklassiker och den Showbiz-producerade ’Do Whatcha Gotta’ låter lika bra idag, arton år senare. 2Pac planerade att skriva kontrakt med duon på sin etikett Makaveli och spelade in material med dem till ’One Nation’-albumet.
1997 släppte Nice & Smooth sitt sista gemensamma album, ’IV: Blazing Hot’, men särskilt Greg Nice har gjort väsen av sig även som soloartist. Redan 1992 gästade han Mary J. Blige på remixen av ’You Remind Me’ och 1995 släppte han den klassiska tolvan ’Set It Off’. Du har också hört hans karakteristiska röst i samplad form i låtar som ’Just To Get A Rep’ och ’Royalty’ med Gang Starr och hört och sett honom tillsammans med Beatnuts och Masta Ace som hypeman på ’No Escapin’ This’ och Don’t ’Understand’. Just hans hypeman-stil tycks ha varit förebild för folk som Fatman Scoop och DJ Kool, men ingen skapar en sån stämning som originalet, Greg Nice. Under tiden har Smooth B bl.a. skrivit låtar åt Bobby Brown och släppt en singel tillsammans med M.O.P.
Nice & Smooth har inte släppt något album tillsammans på femton år, men när de nu kommer till Stockholm för att underhålla oss med sin tidlösa hiphop finns det ingen anledning att tvivla på att de gamla takterna sitter i eller på att det blir en fest och en show för hiphopfans i alla åldrar. Oavsett om du är en partysugen tonåring eller något äldre, men sugen på att återuppleva dina tonårsfavoriter, kommer du att bjudas på en riktigt fresh show!

Namn: PEEZ 1 ÅR Presenterar Nice & Smooth(US)

Plats: Slakthuset

Datum/Tid: 2012-03-01 21.00-03.00

Ålder: 20

Kostnad: 150

Mer info:

Fuck That Serato MP3 shit! Keep It Dusty!!! THD KREW
http://www.myspace.com/dj_grass
DJ

2012-02-20 10:58
Det här är det största sen Pete & C.L.!

Sjukt att Red Alert OCH Nice & Smooth kommer samma vecka. Week of legends.

Den som väljer bort den här spelningen är bara knasig.
Admin

2012-02-20 15:00
Såå tööng bokning!
 
Skivsamlare

2012-02-23 14:44
Helt sjukt bra bokning! Var så taggad när dom 2010 skulle spela på södra teatern med lords of the underground, men ställde in ett par dagar innan..

Men nu jävlar!
 
DJ

2012-02-29 22:29
Missa inte förfesten på Cali OG Store imorn innan Nice & Smooth!! Legenderna kommer förbi, Vi släpper vår jubileums-Tee som vi gjort tillsammans med Cali och Dickies! det bjuds på öl mm.. Missa inte!!
Vi har fått en Jubileums t-shirt av Dickies och Cali. Du får en om du köper en biljett på förfesten (150kr) på Cali imorn kl 18-20, el om du är tidig att betala i dörren. Snällt va? :)
Fuck That Serato MP3 shit! Keep It Dusty!!! THD KREW<br> http://www.myspace.com/dj_grass
DJ

2012-03-01 11:43
Ladda inför ikväll med denna youtube playlist. 18 favoriter med Nice och/eller Smooth = drygt 1 timme utan en död sekund!

http://www.youtube.com/playlist?list=PLF6D19FAC81D3C328
Skivsamlare

2012-03-06 15:23
Bra jobbat Peez! riktigt rolig kväll! pinsamt lite folk dock..
 
Admin

2012-03-06 15:35
Tråkigt att det var lite folk på en sån här bokning. Fick själv förhinder tyvärr. PEEZ gör den där skiten. Riktig rapsnubbe typ av grej för dig och mig!
 
DJ

2012-03-06 16:14
Bästa hiphopkonserten i Stockholm de senaste tio åren? Tror det...

2012-03-06 20:02
Mmm det var jävligt bra!
Drumaddic fix your habit like a crack-addict.
DJ

2012-03-08 12:59
Tack som FAN alla ni som kom!
Håller med er, det var pinsamt lite folk. Tråkigt när man gör grejer som i princip inte kostar någonting och folk inte supportar. Men ni som var där vet jag fick sån jävla valuta för pengarna, det var en knäckande bra show. Tänk vad dagens artister har att lära av sådana proffs som Greg Nice & Smooth.B.

Kan ju lika gärna langa ut den här: Vad vill ni se live på Peez framöver?
Fuck That Serato MP3 shit! Keep It Dusty!!! THD KREW<br> http://www.myspace.com/dj_grass

2012-03-08 13:04
grass P34

Alltså fan va det vore fett med Black Moon...

Anledningen att man själv inte gick är väl de vanliga, en grupp man inte är speciellt insatt i, studentbudget osv men det låter ju som man missat nått... Kanske nån har ett klipp från konserten att lägga upp?
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Admin

2012-03-08 13:35
Grass: När du ändå slänger ut det.

* Kool Moe Dee (Fyller dessutom 50 bast i år!)
* Steady B
* Mobb Deep
* Brand Nubian
* AZ
* Kool G Rap
* Last Emperor
* MC Lyte
* Foxy Brown
* Juggaknots

Lite utanför era ramar kanske:

* Chino XL
* Ras Kass

Lite godbitar jag tyvärr aldrig har haft möjlighet att se men som pumpats flitigt under åren.

 
DJ

2012-03-08 13:58
Steady B sitter ju på life without parole, så då får det ordnas en fritagningsoperation först! ;)

G Rap får inte lämna staterna. Däremot har jag förstått det som att alla i Brand Nu har passen i ordning nu?

MC Lyte, hur jävla fett vore inte det? Jag skulle lätt betala Springsteen-pris för att se henne.

Kool Moe Dee? Ouff...

Producent

2012-03-09 23:46
Jag skulle vilja att Cormega kom till Sverige. Min favorit artist som jag aldrig har sett live.
Jag är ingen perfekt man. Jag försöker bara göra det bästa jag kan och vara sann, inte göra nått halvdann. Det borde vara min slogan.

2012-03-10 15:27


Tack för att jag fick uppleva denna låt live!!
 

2012-03-12 22:54
Nåt freestyle fellowship relaterat skulle va galet... men ja, det lär väl inte hända.
Drumaddic fix your habit like a crack-addict.
DJ

2012-03-13 14:02
Tyvärr tror jag inte rapgenier som Aceyalone och Abstract Rude drar så pass mycket folk i Sthlm att det skulle vara värt mödan.
Fuck That Serato MP3 shit! Keep It Dusty!!! THD KREW<br> http://www.myspace.com/dj_grass
Admin

2012-03-13 14:10
Ja mer västkust. Men Grass är för mycket öst! Hela Sverige är för mycket öst!

Abstract Rude var galet fet på Pustervik 2004-2005 typ.
 

2012-03-13 20:36
SPICE 1!!!
<br>http://www.soundhabitspro.com/<br>

http://www.flacoproductions.se/
DJ

2012-03-13 23:34
Jag älskar västkusten. Skulle lätt boka fler grejer därifrån om det fanns en garanti på att det skulle komma folk.
Spice 1
Too Short
King Tee
Oh No
MED
Madlib
Pharcyde
mm är drömartister jag skulle vilja ha på Peez. Någon av dem kanske dyker upp framöver. Vi hade ju MC Eiht som gästade oss bara för en månad sedan. Var va du då mfs?
Fuck That Serato MP3 shit! Keep It Dusty!!! THD KREW<br> http://www.myspace.com/dj_grass
Admin

2012-03-14 08:04
grass: Många godingar du droppar där. Oh No var galet fet när han var i GBG typ 2003 på Vice svenska releasefest.

Fatmilk bokade Too Short. Classic! Synd att Madlib ställde in när Ricardo bokade honom. Det hade lugnt sålt slut.

Jag var förresten på Kingsizegalan men drog precis när MC Eiht skulle köra faktiskt. Men det var i ärlighetens namn inte så het bokning, verkligen inga dissar eller så men det måste ju finnas många fetare MCs som är billigare och hetare än MC Eiht.

Du kan ju boka vilken rappare som helst från den här filmen: . Har du inte sett den så måste du se den. Går in rakt i hjärtat och alla gamla favoriter från västkustens underjord är nästan med.

Spice 1 vore nåt!
 
DJ

2012-03-14 13:38
Pistol grip pump!
Fuck That Serato MP3 shit! Keep It Dusty!!! THD KREW<br> http://www.myspace.com/dj_grass

2012-03-14 21:39
the coup. king tee vore fett men too short har bättre chans att dra folk.
Drumaddic fix your habit like a crack-addict.
DJ

2012-03-15 10:19
The Coup kommer till nån finsk festival i april. Borde vara rätt lätt att anordna en liten resa dit för den som är sugen. Frågan är hur kul de är live numera, med liveband och grejer. Kan vara fett, men i 9 fall av 10 är det ju inte det. Nån som sett dem live senaste åren?

2012-03-15 18:53
Pharcyde körde liveband sist på nalen... var bra som fan. Liveband kan lyfta upp som fan om det görs rätt. Men åka till finland vetefan om jag är så rackarns sugen på. Aceyalone skulle jag betala en duktig slant för att se.
Drumaddic fix your habit like a crack-addict.

2012-03-15 19:00
En än mer osannolik kandidat som jag skulle vilja se är MC Shan, eller chubb rock kanske.
Drumaddic fix your habit like a crack-addict.
DJ

2012-03-16 10:27
Drumaddic:

Det finns några få konserter med liveband som funkar. The Roots är ju oftast ett säkert kort t.ex. Lauryn Hill 1999 och Common i samma veva funkade bra i sin kombination av DJ och liveband tyckte jag. Men endast liveband blir tråkigare än endast DJ i 99 fall av 100 imho.

Det ska till otroligt skillade musiker för att få lika själfull känsla som i noggrannt uppletade samplingar från tidernas bästa inspelningar. Har en producent gjort sitt jobb och letat upp nåt guldkorn från en gammal jazzinspelning, soulinspelning eller liknande och sen filtrerat och klippt och haft sig och lyft den till oanade nivåer finns det inte många musiker i livet som kan återskapa den känslan live. Min erfarenhet är att liveband på hiphopspelningar nästan alltid leder till olidliga gitarrsolon, sömnigt jammande eller i bästa fall lite sämre versioner av det som finns på skivan som DJn kunde lagt på :(

Däremot tycker jag Pam är en otrolig DJ. Tyvärr lärde jag mig nu på wikipedia att hon inte turnerat med Coup sen 2006 om jag förstår det rätt? Och E-Roc har ju inte varit med sen andra plattan. Så det borde betyda att "The Coup" på turné numera är endast Boots och lite livemusiker? Nej, det blir nog ingen kryssning till Finland... :(


2012-03-16 23:02
Men fyfan va fett det där ser ut!
Drumaddic fix your habit like a crack-addict.
DJ

2012-03-17 00:49
Finns klipp från efter 2006 där Pam är med. Måste nästan maila finnarna och fråga, haha... Såg iofs nån affisch från en annan spelning på Europaturnén där hon inte var med.

2012-03-17 12:00
Do it! Men Onyx t.ex. det vore ju helgalet att få se dom gubbarna.
Drumaddic fix your habit like a crack-addict.
Admin

2012-03-18 13:17
Onyx är fortfarande helt galna live. Såg de i Tyskland förra året.
 

2012-03-18 14:52
Jag vill ha hit dessa jävlar:
Det finns nog iaf fler payos i sthlm nu för att det ska dra mer folk än Nice and smooth
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
Skivsamlare

2012-04-16 10:39
Onyx vore oslagbart!!

Black Moon vore verkligen inte tråkigt heller.
Även House of Pain eller Funkdoobiest vore trevligt :-)