I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

10/12 Peez presenterar Smif-N-Wessun (US) - Live in concert! @ Mosebacke

Klubb & Konserter - Stockholm

   
DJ

2011-11-10 13:51

10/12 Peez presenterar Smif-N-Wessun (US) - Live in concert! @ Mosebacke



Stockcity Music / Peez presenterar stolt..


SMIF-N-WESSUN (US) Live in concert!

Boot Camp Klik duon behöver igentligen ingen vidare presentation men vi kan nämna klassiker som Bucktown, Sound Bwoy Burial. Wreckonize, Super Brooklyn, WonTime, I Love You-remixen med Mary, Spanish Harlem, Spit Again, Get Up, D&D Soundclash tillsammans med Afu-Ra och en hel hög klassiker till som Tek N Steele lagt sitt karaktäristiska brooklynsound över.

De introducerade sig för första gången på låten Black Smif N Wessun från Black Moons superklassiska debutalbum Enta DA Stage 1993. Det var också starten för crewet och skivbolaget Boot Camp Clique och Duck Down Records som skulle visa sig vara ett av de viktigaste hiphopbefäsningarna i New York på mitten av 90-talet.

Smif N Wessuns egna debut Da Shinin släpptes i Januari 1995 och även om den togs emot väl av kritikerna så älskades den av fansen.
Singeln Bucktown hade redan byggt upp en enorm hype ända sedan sensommaren och den blev något av gruppens signum och räknas till en av de stora hiphopklassikerna idag.

Efter att ha genomgått att bli stämda av en känd vapentillverkare, namnbyten(Cocoa Brovaz), skivbolagsstrul etc så laddade de om 2005 för att komma tillbaka som Smif N Wessun. 2007 släppte dom plattan, The Album som producerades av norska Tommy Tee och våran egna Ken Ring.

Under 2010 började rykten florera om att Smif N Wessun skulle släppa ett helt album producerat av mästerproducenten Pete Rock och i Juni i år landade äntligen Monumental på skivdiskarna.
Monumental har hyllats med finfina recensioner och är ett praktexempel på härligt smutsig New York-rap. Aktuella med nytt album gästar dom alltså Peez och Södra teatern denna lördagkväll.

Support: CHIPCHOPPIN ORDER

Peez resident DJ GRASS spelar som vanligt den bästa hiphopen innan och efter showen.


LÖRDAG 10 DECEMBER
Mosebacke, Etablissemanget, Södra teatern / 21-01 / Live kl 22.30

220 kr
Biljetter finns på Caliroots på Brunnsgatan 6
(Obs! Endast 200 biljetter kommer släppas)


Tack till:
Duck Down Records
Kingsize Magazine
Caliroots
Red Stripe
Crazy Fresh Tattoo
Beats by Dr Dre



Namn: Peez presenterar Smif-N-Wessun (US) - Live in concert!

Plats: Mosebacke

Datum/Tid: 2011-12-10 21.00-01.00

Ålder: 20

Kostnad: 220

Mer info:

Fuck That Serato MP3 shit! Keep It Dusty!!! THD KREW
http://www.myspace.com/dj_grass