I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

25/11 MF DOOM @ Nalen

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2011-10-28 15:33

25/11 MF DOOM @ Nalen



MF DOOM KOMMER TILL STOCKHOLM 25 NOVEMBER!

DOOM är en kultartist som funnits i hiphopscenens medvetande i många år, men efter en hyllad spelning på Strand i Stockholm och dubbla festivalgig i Sverige i somras (Hultsfredsfestivalen och Way Out West) börjar namnet sprida sig utanför de innersta kretsarna. Den stora publik som dragits till den nya vågen av hiphop med OFWGKTA, Lil B med flera sög till sig till DOOM som vilsna själar i behov av en andlig ledare.



Bakom aliaset DOOM (tidigare MF DOOM) gömmer sig Daniel Dumile som har en lång karriär som MC bakom sig. Det började på Long Island i det stora äpplet där Zev Love X introducerades till lyssnarna via 3rd Bass K.M.D. tillsammans med yngre brodern DJ Sub-Roc. Efter en tragedi 1993 där Sub-Roc omkom i en bilolycka följde en mörk period med sorgarbete och fejder med skivbolag. Skivan Black Bastards som länge var outgiven var ett mörkt uppror som följdes av en period där myten om den vilsne Zev Love frodades och anekdoter spreds om att han freestylade på ett poesikafé med en strumpa över huvudet.



Ilskan och sorgen ledde till transformationen som slutligen var komplett när Zev Love försvann och ersattes av MF DOOM - döpt efter Marvel Comics-ärkefienden Metalface. Han bar metallmask på scen och musiken samplade udda jazz, disco och barnskivor. Debuten Operation: Doomsday som släpptes 1999 blev en undergroundklassiker och en rad singlar följde. Inspirerad och överkreativ inledde DOOM ett samarbete med Madlib som resulterade i gränsöverskridande mästerverket Madvillainy - en skiva som hyllades både av rapscenen och popälskare.



Numera har DOOM skippat MF i namnet men ärkefienderollen är intakt, likaså masken, och DOOM rör sig mellan genialitet och galenskap i hans både stilbildande och otraditionella sätt att rappa. Även om han är väldigt mycket mer Old School än de flesta andra nutida hiphopartister går det inte att ta miste på det unika som kännetecknar DOOM. Samplingarna. Flowet. En legend gästar Nalen i Stockholm, Sverige i november.




Namn: MF DOOM

Plats: Nalen

Datum/Tid: 2011-11-25 20.00

Ålder: 18

Kostnad: 415

Mer info:
http://www.nalen.com/KonsertInfo.aspx?HId=5&KId=2758

"We must remain unadapted."