I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

28/5 Vi vaktar ordningsmakten nu – Kampanj mot ordningsmaktsvåldet @ T-bana Rådhuset

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2011-05-22 05:12

28/5 Vi vaktar ordningsmakten nu – Kampanj mot ordningsmaktsvåldet @ T-bana Rådhuset



En ny kampanj mot det oprovocerade ordningsmaktsvåldet, det vill säga våldet från polis, ordningsvakter, väktare och alla andra som har till arbetsuppgift att se till att lagen upprätthålls, har startats. Kampanjen går under arbetsnamnet Vi vaktar ordningsmakten!

Vi kallar till en demonstration mot det oprovocerade ordningsmaktsvåldet den 28 maj, klockan 15:00 i parken utanför Tingsrätten.

Personer som blivit utsatta för det oprovocerade ordningsmaktsvåldet kommer under demonstrationen att vittna om övergreppen och berätta hur de ser på problemet.

Flera kända svenska artister som själva blivit utsatta för ordningsmaktsvåld, kommer också att uppträda på demonstrationen. Artister som uppträder är bland andra Highwon, Carlito, Ras Cricket och Slag från Hjärtat.

Intiativtagarna till demonstrationen och kampanjen är ett nätverk av olika organisationer och individer som upprörs av det oprovocerade våldet från ordningsmakten och inte tänker sitta tysta.

Vi är trötta på ignoransen gentemot de som utsätts för övergreppen samt de övriga effekter de får på samhällsstrukturen och rättssäkerheten i Sverige.

Demonstrationen kommer inte vara en engångsföreteelse. Vi startar nu en kampanj för att belysa problemet och bryta passiviteten inför ordningsmaktens övergrepp. Vi planerar bland annat anordna ett seminarium och göra en utställning där dokumenterade övergrepp kommer att visas. Vi har redan blivit uppmärksammade i flera medier (P3 nyheter, Stockholms fria, sthlm city liksom SR Metropol). Antalet som har bekräftat sitt deltagade på manifestationen via facebook eventet, VI VAKTAR ORDNINGSMAKTEN NU!, pekar på att flera tusentals kommer att delta. Vi har även skickat inbjudningar till Polis och vaktbolag, för att ge de bättre poliserna och vakterna en chans att stå mot det kalla klimatet inom kåren.

Genom att kriminalisera bland andra ungdomar, hemlösa och missbrukare har man fått en halv generation att misstro rättssystemet och passiviteten kring frågan måste nu brytas!

/ Vi vaktar ordningsmakten nu!


Namn: Vi vaktar ordningsmakten nu – Kampanj mot ordningsmaktsvåldet

Plats: T-bana Rådhuset

Datum/Tid: 2011-05-28 15.00

Ålder:

Kostnad:

Mer info:

http://www.slagfranhjartat.se