I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

20/4 KONSERT / THE ABYSSINIANS & THE CONGOS (JAM) @ GÖTA KÄLLARE

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2011-03-15 09:24

20/4 KONSERT / THE ABYSSINIANS & THE CONGOS (JAM) @ GÖTA KÄLLARE


LEGENDARY VOICES OF JAMAICA 2011 TOUR / THE ABYSSINIANS & THE CONGOS

Två av reggaens mest inflytelserika och spirituellt upplyftande grupperna kommer att uppträda på Göta Källare den 20 april 2011. Med sig har de hjärtat och själen av roots reggae, med fantastiska stämmor, himmelska melodier och intelligenta texter representerar de grunden till den mystiska sången.

THE ABYSSINIANS
The Abyssinians ‘Satta Massagana’ gavs ut 1969 och satte den här reggae trion på kartan som en de största reggaebanden genom tiderna. Denna rootsiga vokalgrupp bestod av Donald Manning, Bernard Collins och Linford Manning. ‘Satta Massagana’ är en Rastafari hymn baserad på det Ethiopiska Amharic språket och betyder Give Thanks (Tacka). Låten blev en av reggaens mest populära och spelades på radio, på uteställen och i kyrkor. Några av deras andra hits är ‘Declaration of Rights’, ‘Yi mas gan', och ‘Let my days be Long'.

THE CONGOS
Reggaens levande legender har producerat medveten rootsmusik i mer än 3 årtionden. The Congos unika reggae-sound karaktäriseras av Cedric Myton's höga falsett och Roy "Ashanti" Johnsons fylliga tenor; båda sångarna har mjuka röster och har sjungit sånger med texter genomsyrade av deras starka Rastafaritro. Den legendariske producenten Lee "Scratch" Perry var med när gruppen spelade in sitt klassiska första album "Heart of the Congos" i den berömda studion Black Ark.

VAD: THE ABYSSINIANS & THE CONGOS
VAR: Göta Källare, Medborgarplatsen
NÄR: Onsdag 20 April klockan 21:00
ENTRÈ: 360kr +. förköpsavgift. 18ÅR

Selectors
Mikey Dodd ( Swing-A-Ling )
Alongside:Jnr Mark ( Sthlm Reggae Club )

Biljetter:
Zeticket.se
Vison's Butik: 739 89 35
Taj Mahal : 08 21 22 81
Gotakallare.com
Soundkilla : 654 1400
Mawdo's Streetwear 08 750 88 87