I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

1/4 Konsert / Houman Sebghati (med Sidewalk, Eboi, Carlito m.fl.)

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2011-03-08 16:03

1/4 Konsert / Houman Sebghati (med Sidewalk, Eboi, Carlito m.fl.)

1 april ställer sig Houman Sebghati på scen på Södra Teaterns Kägelbanan till förmån för kampen mot svensk vapenexport i samarbete med Galagowear och Svenska Freds.

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen är en förening för människor som är övertygade om att konflikter kan lösas utan våld och att krig kan förebyggas genom samarbete, ekonomiska medel och diplomati. De arbetar för hållbar fred genom att sprida kunskap, bilda opinion och påverka politiker.

Spelningen är även en markering från artistens sida som har släppt skivor sedan 1999. Den nya plattan Alkemisten innehåller debuten "Tankarnas Gränder" som finns nymastrad på Alkemisten som bonus-CD. Med sig på scen har Houman slagverkaren Omar Joof, DJ Lastword och rapparen Finess. Som special support finner vi en hel line-up av svenska hiphopartister:

* Sidewalk. En liveakt i världsklass. Aktuell med mini-EP:n "Wonderland sessions".
* Rapper Ted. Just nu singelaktuell med Nöjesguidens favoritlåt "Din mamma".
* Eboi. Adam Tenstas lojala vapendragare som just nu kör sitt eget race stenhårt.
* Finess. Ny talang från Hässelby som snart släpper sin debutmixtape.
* Carlito. P3 Guld vinnare i kategorin hiphop/soul.

Bakom skivspelarna finner vi DJ Ashman och Eye N I!

Houman Sebghati har allt som allt släppt sju skivor (mixtapes och officiella släpp). Han drev för tre år sedan sin egen radioshow på SR Metropol och föreläser nu i skolor. I januari sändes hans föreläsning kallad "Vad är nuet?" på Kunskapskanalen tre gånger. Houman har samarbetet med Swingfly, Dogge, Promoe och Daniel Lemma för att nämna ett antal. P3:s musikjournalist Mats Nileskär har förklarat Houmans tidiga alster som "kult" och hans senaste skiva "Alkemisten" blev väl omskriven av Dagens Skivas Karin Lillebroända så väl som Gaffas Ametist Azordegan. "Bästa svenska hiphop på länge" och "mer genuint än så här kan det knappast bli" löd citaten från de två recensenterna. För 2011 planeras just nu en turné av Världskultur och 2010 avslutades med fina spelningar i Stockholm, bl.a. stora scenen på Berns.

Syftet med samarbetet mellan Houman och Svenska Freds går bl.a. att finna på skivan Reptilernas Planet som släpptes 2007 och fick fina recensioner bl.a. i Dagens Nyheter. Främst vill koalitionen främja demokratiska värderingar. Hiphop som konstform har alltid befunnit sig utanför etablissemanget i många avseenden och debatten om Sveriges vapenexport går ofta förbi medier och således en stor del av befolkningen. Svenska Freds och Houman Sebghati hoppas att med hjälp av denna konsert kunna belysa några frågor som både ställs i Houmans musik såväl som i Svenska Freds, politiska och religiösa obundna, program.

Plats: Kägelbanan
Tid: 1 april 20.00-01.00
Entré: 100 kr
Ålder: 20 år

För biljetter: http://www.sodrateatern.com/sv/Program-och-biljetter/Evenemang/Houman-Sebghati-/

För mer info, pressbilder eller kontakt maila antingen [email protected] eller [email protected]

PDF: http://www.scribd.com/doc/50197681/Houman-Kagelbanan-1-april
Facebookevent: http://www.facebook.com/event.php?eid=198972360121517#!/event.php?eid=198972360121517


http://www.houman.nu
http://www.curbservin.se
http://www.galagowear.com
http://www.svenskafreds.se




http://www.houman.nu