I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

25/4 Dwele med band / US - Live!@Berns 2.35:1 & Yes!

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2009-01-29 22:24

25/4 Dwele med band / US - Live!@Berns 2.35:1 & Yes!

Berns 2.35:1 & Yes! presenterar

Dwele med band / US - Live!
Yes! Soundsystem

Lördag 25e april på Berns 2.35:1
Klockan 21.00 - 04.00
20 år.
Biljetter på www.ticnet.se
Mer info på www.berns.se eller www.iloveyes.se

DWELE (US)
Det är en ny era, en ny tid för Andwele Gardner sedan de första samarbetena med Slum Village/J. Dilla och debutalbumet "Subject" (2003). Detroit är fortfarande hemstaden men han har flyttat till ett nytt hus, hans cornrows följer samma mönster men de är nyflätade. Åren som passerat har inte bara skänkt honom en mognad som kompositör och artist, utan även en utveckling som skicklig live-musiker och entertainer. Modet att isolera sin kreativitet till ett specifikt sound, har stärkt hans respekt inom branschen. Originaliteten har inneburit en reserverad och ohotad plats ’in the lime light’. Dwele har tvinnat vidare på sin karaktäristiska ljudmatta och är idag etablerad som en av de viktigaste artisterna inom den nya amerikanska r&b/soul-scenen. Rösten har en unik följsamhet som både fångar och utmanar harmoniken. Beatsen är producerade av G-1, Mike City, Mr. Lee, Nottz, J. Dilla och inte minst honom själv. Dynamiken är slående.

Dwele började som hiphop-mc och färgas mycket av hiphopkulturen, men hans främsta influenser kommer från jazzen och soulen (Miles Davis, Donny Hathaway osv.). Sex år gammal började han spela piano, följt av gitarr, trumpet och bas. A Tribe Call Quest varvade i skivspelaren samtidigt som Dwele producerade egna demotapes - "Rize" (2000). I samband med ett gig på ett lokalt café i Detroit, upptäckte Slum Village den unga begåvningen och fick honom att sjunga hooken på deras hit ”Tainted”. Härefter följde samarbeten med Bahamadia, turnéer med Family Tree (Mystic, Phife, Slum Village & Phat Kat) och uppträdanden på respekterade Detroit Electronic Music Festival liksom Toronto Jazz Festival. Sedan andra albumet Some Kinda (2005) har Dwele gästat både Common och Kanye’s hyllade album - "Finding Forever" & "Graduation" (2007). Idag är han aktuell med "Sketches of a Man" (2008), som är en receptfri soulmedicinering för våra kalla Skandinaviska själar.

http://www.myspace.com/dwele
http://www.dwele.net/


http://www.soundhabitspro.com/


http://www.flacoproductions.se/