I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

6/9 - live Bahamadia (Philly) & Roxanne Shante (NYC)mfl @ YES! Mosebacke.

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2008-08-12 21:42

6/9 - live Bahamadia (Philly) & Roxanne Shante (NYC)mfl @ YES! Mosebacke.

YES! IN CONCERT PROUDLY PRESENTS
(Biljetter släpps i veckan)

BAHAMADIA (Philly, US)
ROXANNE SHANTE (NYC, US)
YARAH BRAVO (London, UK)
DJ SHORTEE (LA, US)

Mosebacke Etablissement, Mosebacke torg 3
Lördag 6 september
Klockan 21.00-02.00
Konserten börjar 21.30
Förköp 150 kronor på www.mosebacke.se i dörren 200 kronor.
Ålder 20.

Få kvinnliga rappare har genom historien betytt så mycket för hiphopen som Shanté och Bahamadia. De är vassa, provokativa och “conscious” men med karaktäristiska röster som gör rappen till mer än smarta rhymes. Ett kaxigt/studsigt flow (Shanté) respektive ett kontemplerande/smoothe flow (Bahamadia) ger oss en mättad essens av aspekten Master of Cermony. Dessa två sanna veteraner besöker snart Stockholm och vår kulturstolthet - Mosebacke, med support av Yarah Bravo samt Dj Shortee (LA).


Roxanne Shanté är en av de största namnen inom “old school” hiphop, alla kategorier. Hennes “Roxanne’s Revenge” var en freestyle diss riktad till UTFO som snart skulle resultera i “The Roxanne Wars” då beefen eskalerade i amplitud och antal inblandade. Krs-One var en av dem som fick smaka på Shantés smädelser och snart var hon ett välkänt namn i New York. Juice Crew plockade upp den unga talangen vilket innebar att Marley Marl skulle komma att producera mycket av hennes material.
Shanté är en enormt begåvad freestyle mc, hiten “Roxanne’s Revenge” improviserades fram under en och samma tagning. Ett liveframträdande med Shanté på YES! blir oundvikligt legendariskt - Yes Yes Y’all!

Bahamadia var ursprungligen DJ men fann snart större intresse för rapkonsten. Hon affilierade sig med The Gang Starr Foundation och släppte ett hyllat debutalbum - Kollage (1996), producerat av Guru och DJ Premier. Hennes karaktäristiska röst gör att hon inte går att misstas för någon annan, hon levererar originell rap som ändå känns direkt och okonstlad. Att lyssna till Bahamadia är som att glida iväg på en välbyggd flotte över en behaglig ocean beats. Vi snackar Good Rap Music!

Yarah Bravo är född i Sverige men vi ser inte mycket av henne här hemma. Hon bor för närvarande i London och turnérar jorden runt med DJ Vadim och i många sammanhang i form av gruppen One Self, då även MC Blu Rum 13 är involverad. Turnéschemat är späckat och därför är vi extra glada att ha henne hos oss efter hemkomsten från Hip Hop Kemp i Tjeckien. Vi förväntar oss feta rhymes i bagaget - We Wanna Ride!

DJ SHORTEE är kanske den tekniskt skickligaste och mest innovativa kvinnliga DJ som finns i världen (imponerande sessioner finns att ta del av på YouTube). Hon är den första kvinna som producerat en DVD-serie med DJ-instruktioner, den enda kvinna som producerat ett turntablist album liksom den enda kvinna som figurerar i Doug Pray’s hyllade DJ-film SCRATCH. DJ SHORTEE är däremot inte bara överlägsen bland kvinnorna, hon klassar även ut en enorm mängd män i konsten att beat juggla, mixa, scratcha osv. Se henne på Mosebacke och lär dig ett och annat - SHORTEE SUPASCRATCH!

BAHAMADIA (Philly) & ROXANNE SHANTE (NYC)
YARAH BRAVO (London)
DJ SHORTEE (LA)

http://www.myspace.com/roxanneshantemusic
http://www.myspace.com/bahamadia
http://www.myspace.com/yarahbravo
http://www.myspace.com/djshortee

En tyst minut för den nyligen bortgångna K-Swift kommer hållas tidigt på kvällen. Hon var en av B-more genrens mest prominenta profiler, som radioprogram-DJ och klubb-DJ. En viktig förebild för unga kvinnor inom hiphop har gått förlorad, men vi när förhoppningen om att inspiration ger nya kvinnor mod. R.I.P.

(Inlägget ändrat av lia 2008-08-13 18:32:22)


http://www.soundhabitspro.com/


http://www.flacoproductions.se/