I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

1/2 Justice @ Debaser Medis

Klubb & Konserter - Stockholm

   

2007-12-05 19:19

1/2 Justice @ Debaser Medis

Svenska Musikklubben och Debaser Medis presenterar
 
FRE 1 FEB: JUSTICE LIVE @ DEBASER MEDIS STOCKHOLM
 
Förutom utsålda spelningar, har deras hits varit några av de mest spelade på dansgolven och Justice vann för andra året i rad MTV Europe Music Awards för bästa video. (Igen med Kanye Wests som förlorare.) Vilket onekligen påminner oss om förra årets skandal när en galen Kanye West sprang upp på scenen och skrek att priset var hans. Dessutom vann Justice i år MTVs pris för årets bästa franska artist.

Nu med större delen av 2007 i backspegeln kan vi konstatera att Justice blev en av de mest framgångsrika debutanterna i år. Fransoserna fick dans- och poppubliken att gå samman och tusentals och åter tusental har under året sett duon på Europas klubbar, arenor och festivaler. Sakta men säkert går Justice i Daft Punks fotspår.

Vi kan bara instämma med herr Lokko i att det som hänt är "ett av den moderna dansmusikens mest inflytelserika ögonblick".

 
"Singeln "Waters of Nazareth" är och förblir en av tidernas bästa danslåtar. "  – 5/6, Andreas Nordström, Expressen

"Det här är den ursprungliga anledningen till att det grävdes en tunnel under engelska kanalen. Den parisiska terrorhouseduon Justice och brittiska acidteoretikerna Simian Mobile Disco skulle inte existera utan varandra.

För fyra år sedan fanns det egentligen inget Mobile Disco, bara ett nypsykedeliskt Simian vars karriär aldrig ville lyfta. När de själva redan gett upp remixades deras allra sista singel, Never be alone, av okända franska duon Justice.

Nästan ett halvt decennium senare framstår detta industribrutala allsångsmöte som ett av den moderna dansmusikens mest inflytelserika ögonblick. På sina respektive debutalbum tar de båda avstamp i Never be alone, men med ganska radikalt olika resultat.

Ställer man SMD:s acidpop brevid Justice så framstår de som nästan urbrittiskt artiga. Varje litet ljud och alla röster gör entré på exakt rätt plats, men de saknar sina franska själsfränders briljanta infall – de oemotståndliga barnrösterna i Jackson 5-hyllningen D.A.N.C.E och mängder av subtila stölder från Chics klassiska discokatalog.

Det är som att lyssna på en vänskapsmatch mellan nationaldrycker; på ena sidan SMD:s afternoon tea och på den andra Justices tredje flaska bourgogne

." - Andres Lokko, SvD

"Franska Justices första album, döpt efter det stora kors som alltidpryder duons omslag och dj-set, är lika hypad som The Avalanches debut "Since I left you" och inte helt olik. Självklart överväger det dansrockiga "Waters of Nazareth"-soundet som blivit 80-talisternas favoritklubbmusik, men även upphackad disco och Daft Punk-kärlek får plats. Och fantastiskt poppiga barnkörs-hiten " D.A.N.C.E.", som till och med missunsamme Kanye West borde gilla." - Jenny Seth, Aftonbladet

Ses på dansgolvet 1 februari!

INFO: FRE 1/2 2008 KL 19-03, KONSERT KL 22,
FÖRKÖP: 270 PIX + AVGIFT VIA
DEBASER.SE, PET SOUNDS, RECORD HUNTER, SOUNDPOLLUTION OCH ALLA DEBASER - 20 ÅR

jagvillocksåhaenblog.com