I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

5/8 Chords & Rapper Ted @ Babel, Malmö

Klubb & Konserter - Skåne

   
Admin

2011-07-25 22:34

5/8 Chords & Rapper Ted @ Babel, Malmö



Saxat från Facebook:

Den 5:e augusti är det dags för KINGSIZE två månader långa sommarturné att gästa Malmö och med oss har vi några av Sveriges bästa Dj:s och artister. Vi kommer festa och sprida kärlek hela sommaren så kolla in när vi kommer till din stad och se till att dyka upp! Självklart har vi med oss massa feta giveaways och annat kul.

CHORDS
Efter att ha släppt sitt debutalbum “The Garden Around The Mansion” 2003 och därefter satt en ny standard för svensk rootsreggae med två album från sitt band Helt Off, är Chords äntligen tillbaka med ett nytt album.

“Things We Do For Things” visar Chords otroligt mångsidiga talang för att skapa musik och med utgångspunkt i hip-hopen gräver han tillbaka efter genrens egna rötter och lägger till sin egen personliga nyans på dessa musikinfluenser. Under dom senaste fem åren har Chords gått från att “bara” vara en av Sveriges vassaste MCs till att börja producera musik själv, lära sig spela diverse instrument och låta sina sinnen tas over av musiken. Resultatet är en festmåltid av hip-hop, soul, blues och discomusik. Chords har kokat upp en mängd kastruller som innehåller det allra hetaste tillsammans med Tingsek, Breakmecanix och musikanterna från damn! samt rört om i grytan ännu en gång med Timbuktu.

Trots det gått ett tag sen debuten har Chords hållit sig sysselsatt under åren. Han har bland annat rest runt i Skandinavien och Europa samt öst och västkusten i USA och gjort totalt mer än 150 konserter tillsammans med Timbuktu & Damn! och Helt Off i första hand men även Looptroop Rockers, J-Ro, Mapei och danska houseproducenten Varano.

Med Chords senaste album “Things We Do For Things” får man sig en rejäl dos musik, som en stor spruta injicerad i den tjockaste venen på armen, klar att ge hela din kropp och själ ett långt rus in i det sista.

RAPPER TED
“Ted är diffus, obegriplig, motsägelsefull. Det är lättare att prata om vad Ted inte är än vad han är. Ted är inte ödmjuk, sympatisk, politisk korrekt, jämställd, korrekt genustänkande. Han är inte det minsta blyg och har ingen speciell klass att tala om. Kort sagt han ska hålla sig till det han gör bäst, att fortsätta skriva de fetaste texterna och leverera de på ett sätt som ingen annan lyckats göra hittills i Sverige. Rent tekniskt så är Rapper Ted bäst just nu i Sverige, ingen annan kan som han.”

Först ut är singeln “Din mamma”. Videon kommer bli det mest kontroversiella ni någonsin sett i Sverige och är i slutfasen av skapandet. Så håll ögonen öppna! “Din mamma” kommer på CD/Itunes/Spotify mm. inom en väldigt väldigt snart framtid. // Stayfreshrecords & Rapper Ted

THE BOOM BAP®
Malmös ledande hiphopklubbkoncept och dj-duo (Rome & Beneaf) som likt inga andra serverar och förför alla er som har saknat ett renodlat, kanske smått nostalgiskt, hiphoptillhåll bland stadens utbud. Kompromisslös hiphop har tack vare THE BOOM BAP® blivit lika med fest i denna del av landet. Är du gammal räv, mittemellan eller grön spelar ingen roll. Kliv över tröskeln in i hip hop heaven.

MATCHSTICK MEN
Matchstick Men består av Ninjo Bergström och Pierre Zalas, ursprungligen från Hässleholm. De har på kort tid etablerat sig på klubbscenen i Malmö och under våren lockat folk till deras egen klubb Save A Lollipop på Babel. Dessa talanger har en energi utan dess like och få slår dem på fingrarna när det kommer till att få igång publiken. Matchstick Men spelar en intensiv blandning av House, Electro och Hip-Hop, och med dessa herrar bakom skivspelarna är festen alltid ett faktum.

PASTOR WIBERG
Det finns en man som är större, godare. starkare, vackrare, snällare osv än alla oss andra. Hans namn är Pastor Wiberg.

Pastor Wiberg skapade för många många år sen ett trossamfund som baserades på övertygelsen om att livet handlar om att dansa och skratta så mycket som möjligt. Pastorn har sedan samfundets skapelse rest över världen, framför allt runt om i Afrika tillsammans med Per Morberg och spridit sin tro. Under en av sina resor genom Europa kom han till Lund och där fann han tre pojkar som snabbt fann hans väg som den enda sanna. Tango, Witmar jr. och ”Frasse” som de hette var sökande själar på jakt efter en mening med livet. De kom att bli hans främsta lärljungar och sedan de mötte ljuset genom Pastorn har de i hans ära haft både radioprogram och masspsykoser i dansgolvsform. 2011 hittade en ny vilsen själ in i Pastorns famn, Sebastian Geels. Det var gött sa Pastorn så varde det gött. Pastor Wibergs tro baseras alltså på dans och skratt så lärljungarna som förmedlar hans läror här på hemsidan, i etern och på dansgolvet predikar genom basgångar och trams. Vill du vara med på detta korståg mot hippnez och pkizm och för urfkkning och glädje så är det bara att joina oss.


Namn: Chords & Rapper Ted

Plats: Babel, Malmö

Datum/Tid: 2011-08-05 21.00-03.00

Ålder: 20

Kostnad: 100

Mer info:
http://www.facebook.com/event.php?eid=113673542063024

Carl Only Bildt 4 Cuban Linx
http://matiasrankinen.wordpress.com
Missa inte världens bästa radioprogram Starka Personligheter.