I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

King Earthquake alongside Deng Deng hifi

Klubb & Konserter - Skåne

   

2010-03-02 13:12

King Earthquake alongside Deng Deng hifi

Errol Arawak är mannen bakom ett av Englands ledande roots-soundsystems - King Earthquake från Birmingham. Tillsammans med fem av sina kusiner grundade han soundet i slutet av 70-talet. Från början kallade de sig Mighty Earthquake, men efter att ha vunnit ett antal clasher så ändrades namnet till King Earthquake. Under 80-talet började rootsreggaen tappa i popularitet och 1985 togs beslutet att ställa undan soundet.

Efter 15 långa år i ett garage i Birmingham var det dags att plocka fram högtalarna igen..... År 2000 var året då King Earthquake gjorde comeback. Soundet var uppgraderat och skaffade sig omedelbart ett rykte om sig att vara ett av landets tyngsta. Det dröjde inte länge förrän King Earthquake spelade med i Englands "Premier League".

Nu för första gången kommer King Earthquake till Sverige och gästar Deng Dengs ljudsystem för en soundsystem session med roots och dub. Detta blir en kväll att minnas!

King Eartquake spelar också i Uppsala dagen efter med Meditative Sounds som vi även måste passa på att säga tack till för hjälpen.

Deng Deng crew

Börjar:
den 5 mars 2010 kl. 22:00 till sent..

Plats:
The Bassment, Celsiusg 31

no pop no hip no hop