I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Gully Creepin 28/11 Live: Luciano (JAM) Mikey General (JAM) + mer

Klubb & Konserter - Skåne

   

2009-11-12 18:26

Gully Creepin 28/11 Live: Luciano (JAM) Mikey General (JAM) + mer

Efter ett år med dancehall massaker i 100 bpm + har vi kommit till årets sista Gully Creepin och för att avrunda med stil måste vi ta tillbaka det till rötterna. Sista line-upen i år är i världsklass och vi vet att du är redo för detta! Som exklusifa i Sverige har vi äran att presentera två av Jamaicas skönaste röster under ett tak tillsammans med ett av frankrikes största sounds. Givetvis har vi även Malmös soundelit med oss och det kan inte bli ett bättre slut på detta reggae år!

Sist Luciano var i Malmö var ungefär för 6 år sedan och då var KB’s lokaler så fullpackade att man kände sig som en sardin mellan 4 aluminiumväggar. Vi ska se till att det blir ännu svettigare och varmare denna sena höstkväll!

LUCIANO (JAM)
”The Messenjah” som han också kallar sig har en av reggaens genomtiderna renaste röster som sjunger för alla från det mörkaste ghettot till de högsta husen uptown. Luciano som är uppväxt i Manchester, Jamaica slog igenom i början av 90-talet och 93 släppte han sitt första album Moving Up. Det var först efter att han linkade med Fattis Burrell’s Xterminator label som han bestämde sig för att han var Jah Messenjah och började härmed ägna sig fulltid åt att göra conscious roots reggae.

Efter några år i Xterminator campen släppte Luciano singeln Give My Love A Try I Castro Brown's New Name Studio och denna låt blev en enorm hit på Jamaica. Det var i samband med detta som Luciano linkade med Freddie McGregor och dennes Big Ship label. Här började den Luciano som världen känner idag formas och det religiösa budskapet som vävs ihop med samhällskritik doserad med en massa kärlek och ödmjukhet kom att spegla Lucianos texter och stil.

Luciano har vunnit en hel del priser i sina dagar också, bland annat ”Most Spiritual and Educative Singer” och Mandela's ”Most Cultural Artist”. Han är även en av få culture artister som har fått ekonomiskt stöd av den Jamaicanska regeringen i sin musik karriär.

När The Messenjah står på Inkonst scen den 28 nov garanterar vi att flera ton positiv energi ihopbakad av Lucianos rättfärdiga budksap kommer att kastas ut på er och ni kanske till och med blir en gnutta frälsta lagom till jul !?

MIKEY GENERAL (JAM)
Mikey General är framför allt känd för att vara Lucianos högra hand och alltid vara med denne på turnéer, men mannen ifråga har varit med i gamet sedan 80-talet. Han började i tonåren att deejaya på killamanjaro och Virgo Sounds och vid 16 års ålder spelade han in sin första singel. I mitten av 80-talet flyttade han till London och där började han att arbeta med top-soundsen Coxsone och Saxon International. Med Saxon gjorde han sin första Europa turné tillsammans med Papa Levi, Smiley Culture och Maxi Priest. Några år senare hade Mikey bekantat sig mer och mer med sin spirituella sida och detta tog honom tillbaka till ön.

I samma veva som Luciano linkade med Xterminator labeln linkade Mikey General och Luciano också. Tidigt byggde de en stark vänskpapsband och började tillsammans med Xterminator att turnera i hela världen. Kort därefter släppte han ”Sinners” och ”I Am A Rastaman” på brittiska Jetstar labeln, turnerade med Sizzla i europa och släppte tillsammand med Luciano labeln Qubala First Music med målet att ge folket mindre slack och mer upplyftande musik. De flesta av hans album sedan dess är släppta på denna label.

Då Mikey General är en artist som har varit med länge kan ni lätt förvänta er allt från alla klassiska 90’s dängor till gammal hederlig 80’s deejay stylee.

SOUL STEREO (FR)
Denna dynamiska duo backas av Fatta, grundaren av Soul Stereo Sound från Paris. Soul Stereo grundades 1998 och 11 år senare har de gjort sig ett stadigt namn på den europeiska marknaden. Förutom att vara ett av Frankrikes mest aktiva clash sounds har de gjort sig ett namn med sina turnéer. De har gjort EU turneer med artister som Lone Ranger, King Kong, John Wayne, Mykal Roze och Aidonia för att nämna några. Dessutom har de labeln Soul Vybz records som enligt oss gör några av EU’s fetaste one drops produktioner. De gjorde även Tempo Crunk rytmen förra året som blev major med bla. Alboroise och Busy Signals Murderer. Just nu håller Soul Stereo på att förbereda sig för den internationella clashscenen så håll ögonen öppna i framtiden.

Givetvis står Malmös egna reggaerubadubdancehall soldiers Safari, Million Vibes, Thunderclash & Geels på plats och ser till att du känner dig hemma med de allt från klassiska Malmö anthems till morgondagens big tunes!

Var i huset och avsluta ditt Gully Creepin år med stil! 2010 är ett nytt år och vi har MAAAD mycket feta grejjer på gång!

Mer info på

myspace.com/mikeygeneral
myspace.com/lucianomessenjah
myspace.com/soulstereosoundsystem
myspace.com/soulvybz
myspace.com/safarisound
myspace.com/millionvibessound
myspace.com/thethunderclashsound
soulvybz.com
inkonst.com
safaridancehallshow.podomatic.com
Alltså:

28/11 Årets sista Gully Creepin på Inkonst
Live: Luciano & Mikey General
Soul Stereo (FR)
Safari Sound
Million Vibes
DJ Easy Boy
DJ Geels

22-03 l 18+ l 200:- föröp l 250:- i dörren

Förköp på Capo Kaffebar, Kaptensgatan 11 (vid P-Huset Anna) 040-125440 & Dope Streetwear (inne på Entré) 040-120940

OBS! Det finns endast 200 förköpsbiljetter tillgängliga så se till att haffa din med en gång!

http://www.twitter.com/sammyksafari