I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

4/7 - Jah Cure & Beres Hammond @ Moriskan, Malmö

Klubb & Konserter - Skåne

   

2008-05-15 07:56

4/7 - Jah Cure & Beres Hammond @ Moriskan, Malmö

Jah Cure och Beres Hammond till Malmö, 4/7 på Moriskan, Folkets Park.

Två av de mest eftertraktade jamaicanska artisterna just nu besöker Malmö för första gången för en oförglömlig konsert som redan nu i reggaekretsar omnämns som den enskilt tyngsta konsertbokningen den här sommaren.


Beres Hammond är en levande legend som med sin souliga loversrock har levererat hits sedan 70-talet i en stadig ström fram till dagsläget. Som en av de största sångarna/låtskrivarna i Jamaica genom tiderna, han har flest listettor av alla jamaicanska sångare någonsin, så tillhör han den exklusiva skaran artister där storheter som Toots, Gregory, Dennis och Bob ingår. Beres Hammond väljer dock inte att vila på gamla meriter utan levererar konstant nya hits, år ut och år in. Beres själfyllda röst smeker varsamt de sötaste rytmerna medhårs och för att ge en fingervisning om hans storhet kan man välja att citera ingen mindre än Wyclef Jean som uttryckte det bäst när han sa; "All you fake singers, bow down to the Legend!" Utöver att sjunga driver Beres Hammond dessutom sin egen label Harmony House som släppt många av de största låtarna och albumen genom tiderna. Beres Hammond är också Jah Cure´s gamla mentor, har producerat Jah Cure´s andra album "Ghetto Life" samt var den som tog med Jah Cure på turné i Europa för första gången under 1990-talet. Man kan med andra ord säga att denna kväll knyter vi verkligen ihop kappsäcken när de äntrar samma scen tillsammans.

Jah Cure är rootsreggaeartisten som slog igenom för de stora massorna med hits som "Longing for" och "Reflection" som beskriver hans längtan efter frihet då han spenderat stor del av sin musikaliska karriär i fängelse. Nu är han fri och turnerar världen över för utsålda hus då han utan tvekan är den mest eftersökta reggaeartisten i världen just nu. Jah Cure´s plågsamt vackra och innerliga röst har vunnit publikens hjärta världen över och hans texter är allmänt erkända som bland de mest komplexa och levande av alla artisters just nu. En sann poet och en stor sångare. Jah Cure´s nya album är planerat att släppas världen över den 1 juli, bara tre dagar innan konserten i Malmö, och på skivan har han bjudit in gäster som Sean Paul, Busta Rhymes, Stack$, Enrique Iglesias, Lil Wayne mfl. En redan strålande karriär ser ut att bli ännu mer lysande för Jah Cure med det nya albumet.

Biljetterna finns nu ute på Kulturcentralen.

Boss Sounds - Reggae Scorcher.