I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

24/5 - Kultiration @ Mejeriet, Lund

Klubb & Konserter - Skåne

   

2007-05-22 09:11

24/5 - Kultiration @ Mejeriet, Lund

Hög Standard presenterar: Kultiration.

Från Göteborg Stad kommer Kultiration som spelar en sällsynt blandning av rootsreggae, jazz och folkmusik och de kallar sin stil för organisk folkreggae, en målande beskrivning på det pumpande groove och den sällsamma skönhet i sång och melodi som bandet kombinerar. Instrument som fiol, dragspel och kontrabas bygger en unik ljudbild som aldrig tidigare hörts.

På sitt debutalbum "Om Gaia" (hösten 2004) satte de en standard för ett helt nytt och eget sound som de på sitt andra album "Grogrund" (hösten 2005) utvecklade ännu mer och som nu lät vackrare, men också svängigare, än någonsin. Efter att ha bjudit sin publik på en unik dub-platta (våren 2006), ”Kultiration möter Internal Dread”, släpper bandet våren 2007 sin tredje studioplatta som heter ”Döden Föder”.

Bandets många musikaliska influenser och inspirationsriktningar har nu växt samman till en oefterhärmlig stil som bara kan kallas Kultiration och resulterat i en skiva som låter gjutnare än någonsin. ”Döden Föder” finns i din skivbutik nu.

Kassan öppnar kl 20:00. Arrangemanget börjar 21:00.
Entré: 80 kr. Inget förköp. 13-årsgräns. DJ: Johnny Rudeboy.

http://www.kulturmejeriet.se/

Boss Sounds - Reggae Scorcher.