I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Gävle 7/4-11 So Fresh presents Looptroop Rockers

Klubb & Konserter - Övrigt & Utland

   

2011-03-09 15:52

Gävle 7/4-11 So Fresh presents Looptroop Rockers


Looptroop Rockers är tillbaka! Den 9 mars släpper gruppen sitt nya efterlängtade album Professional Dreamers. Singeln och videon med samma namn finns ute sedan ett par veckor tillbaka. I samband med detta ger sig bandet ut på vägarna för ett massiv turné nu i vår och kommer att gästa oss på So Fresh!

Även om deras senaste album – Good Things – kom så sent som våren 2008 har truppen på inget sätt stått stilla de senaste åren. I s...lutet av 2009 gjorde de sin första nationella USA turné och följde upp det i början av 2010 med ett antal spelningar på SXSW i Austin och ett knippe spelningar därtill. Förra året gjorde man även en bejublad spelning på Reearth-festivalen i Thailand där de även i år kommer att delta i slutet av februari. I höstas släppte bandet låten On Repeat som en kommentar på utgången av valet och den har snurrat frekvent på radio sen dess. Videon har snart 200,000 views på Youtube.

Efter mer än två års frånvaro är Cosmic tillbaka vilket bidragit till en rejäl nytändning för bandet. Gruppen är nu komplett. Det skrivs om internationella framgångar för andra svenska hiphopakter men det finns fortfarande ingen som kan mäta sig med Looptroop i genomslagskraft. Deras framgång utomlands slår de flesta pop/rock-akter som det pratas om med hästlängder och allt talar för att det kommer att fortsätta så.

Det nya albumet kan mycket väl vara deras bästa hittills. Med Cosmic tillbaka är det oundvikligt att tankarna går till det klassiska Looptroop-soundet, men skivan är snarast en perfekt symbios mellan det nya och gamla och Embee har ännu en gång överträffat sig själv bakom spakarna. Redan nu vet både du och jag vilka som kommer att göra vårens bästa spelning i Gävle.

Localheroes nominerade Jerrones är förband!

Soundsystem: D&B
______________________________________________________________


So Fresh presents LoopTroop Rockers
Solo, Södra kungsgatan 31 Gävle
7/4-11
22-02
18 år
Entré 130 kr

Facebookevent: http://www.facebook.com/event.php?eid=178929748818439

Vi ses den 7e april!

Swedish DMC DJ Champion 2010, DMC World DJ Championship Finalist 2008, Swedish DMC DJ Champion 2008, DMC DJ Battle For World Supremacy Quarter Finalist 2007