I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Sole/Crack we rock, Kulturhuset, Sthlm, 5/6

Klubb & Konserter - Övrigt & Utland

   

2004-05-24 18:01

Sole/Crack we rock, Kulturhuset, Sthlm, 5/6

Sole/Crack we are rock

Lördag 5/6 kl. 20.00

Terrassen
Entré 100 kr

StockholmsTerrassen har äran att presentera två amerikanska liveakter.

sole en av de nya banbrytande hiphoparna från USA som ligger på det ansedda indipendentbolaget Anticon. Support är Blubird.

Samma kväll spelar:

Crack: We Are Rock, San Fransiscokvartett med genreöverskridande electro-kaos, punktronica, death disco.

sole, född 1977 i Portland, Maine började i tonåren med hiphop och skiljde sig redan tidigt från mainstreamhiphopen. Med rött hår, flanellskjorta och en mentalitet långt ifrån 50 cent och de andra. Sole flyttade från öst till västkusten och anslöt sig till Anticon, en av USAs främsta indipendentbolag för Hip Hop. Innan termen "Internetrappare" var myntad gjorde Sole och hans vänner i sig ett namn med hjälp av detta nya distributionssätt.

Anticons musik är ambienta ljudsjok och akustisk gitarrpop till extremt skruvad independentrap. Genrebeteckningar som prog hiphop, avant hop och goth hop nämns i deras sammanhang. Anticon är den typen av artister som får unga människor att skapa skev musik i sina sovrum. Anticon spränger myten om att hiphop är begränsad och stereotyp.

Sole har sedan 1992 och den första demon utvecklats och döpt om sig till sole/mans best friend. Det handlar om smutsiga heminspelningar där det mesta tycks vara tillåtet. Sole har turnerat runt hela USA och spelar för utsålda hus i Europa.

SOLE/MANS BEST FRIEND
www.anticon.com
www.twisterella.com
www.dagensskiva.com
www.southern.net

BLUEBIRD
läs intervju:
kcolldesigns.com
lyssna: www.subversiv-rec.de


CRACK: We Are Rock San Fransiscokvartett med genreöverskridande electro-kaos, punktronica, death disco. Eller som de själva säger ” sirens with a poetic vision who had fallen off the back of a caravan from a satanic children’s circus.”

L'Erin, sång synthesizer and wine
Le Kim=vocals, rhythms and mime
Obscuratron=synthesizer, rhythms, and prosthetics
Angie Edwards=synthesizer and electronics

www. http://www.crackcave.com
pressbilder,mp4or mm fins på www.crackcave.com
se även www.tigerbeat6.com

Förköp 80 kronor i Kulturhusshopen, 100 kronor på dörren.

"...and you can Quote me on that"