I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

13/4 Nefertiti Hoodlums LIVE: X.O @ Nefertiti

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2012-04-07 23:28

13/4 Nefertiti Hoodlums LIVE: X.O @ Nefertiti

Småbiran & Dynamiten, era adoptivpappor i klubbgöteborg curlar er rakt in på stans bästa dansgolv och gör det så sjukt enkelt för er. 100 sorters hiphop, rnb, new jack swing, rymdstep, skruvat & choppat, röv-hits, boogie, b-more, bangers, och så fortsätter det! Självklart har vi med oss allas vår gudfader PS för att kvalitets kontrollera husets vodka, samt gå loss på micken!

LIVE: X.O

Det går inte att prata om X.O utan att nämna Angered.
Stoltheten skiner igenom i varje rad som gruppens medlemmar, GiGo och Ivo, lägger. När X.O bildades i slutet av 90-talet rappade man först på engelska, inspirerades bland annat av Amerikansk G-funk och de lokala storheterna Hammerhill click. Sedan testade X.O att göra en låt på svenska, vilket resulterade i ”Derenga” (Angered baklänges), en låt som i princip blivit Angereds inofficiella nationalsång och omedelbart gjorde Ivo och GiGo till superstjärnor i sina trakter. Men i en tid när skivkontrakt fortfarande spelade roll kom aldrig det stora lyftet för X.O. När samtida motsvarigheter från andra städer slog igenom på nationell nivå fick X.O nöja sig med att vara ortens favoriter. År gick och livet kom emellan, så som det ofta gör i Göteborg, staden där varje solsken alltid verkar följas av ännu mera regn…Men budskapet måste spridas och riktiga 88-soldater ger inte upp så lätt. Det senaste året har Göteborgs rap scen kommit samman på ett sätt som inte setts innan, det kokar i alla möjliga hörn och X.O står stadigt mitt i denna nya rörelse. Både GiGo och Ivo har under åren spelat in material på varsitt håll, men på scen har de nu återförenats, hungrigare än någonsin. Förväntningarna är höga på det nya material som har spelats in men ännu inte släppts, det första på åratal med gruppen officiellt återförenad. Det går inte att prata om X.O utan att nämna Angered. Det kan snart komma att bli svårt att prata om svensk rap över lag, utan att nämna X.O.

/Petter417, svenskt rap orakel

Nefertiti
Fredag 13 April
00-04 (Av tidigare erfarenhet rekommenderar vi er att komma tidigt om du vill få plats)
100:- inkl garderob
20 år


Vi ses!

I samarbete med Hollywood.se / Skullcandy / SpendrupsNamn: Nefertiti Hoodlums LIVE: X.O

Plats: Nefertiti

Datum/Tid: 2012-04-13 00.00-04.00

Ålder: 20

Kostnad: 100

Mer info:
http://www.facebook.com/SmabiranDynamiten