I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

27/7 - I-Wayne [JA] live @ Nefertiti!!

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2006-07-12 18:25

27/7 - I-Wayne [JA] live @ Nefertiti!!

Blenda och Rough Lynx , i samarbete med Reggae Warriors , är stolta över att presentera I Wayne , för första gången i Göteborg, på Nefertiti, tillsammans med uppkommande artisterna I Will, Fire Star, Harmony och backing-bandet Lava Band .


I-Wayne Biografi:
Under influenser av Jamaicas ledande kulturella reggaesångare såsom Bob Marley och Garnett Silk har en ny, kraftfull och distinkt röst dykt upp på den stjärnfyllda reggaehimlen. Med passionerade framträdanden och substantiella texter har I Wayne lett den nya vågen av kulturella reggaeartister som har tagit över Jamaica.

I Wayne, född Clifford Taylor, i Portmore, på Jamaica, fick sitt ordentliga genombrott med sin listetta Can't Satisfy Her . I Wayne, idag 24 år gammal, slog sig med denna hit in på Billboard Hip Hop/R&B singellistan där kulturellt orienterade reggaeartister tidigare lyst med sin frånvaro. Uppföljaren Living in Love på Hard Times-rytmen, producerad av Stephen Gibbs och Errol Thompson, låg etta på både New Yorks of Floridas reggae-topplista under flera månader.

I Wayne, som kommer från en musikalisk familj, har sjungit sedan han var sju år gammal och gjorde sitt första framträdande på övre Portmore High School tillsammans med gruppen Vibes Machine som han då var en del av. Gruppen brukade spela på olika fester och kända jamaicanska klubbar såsom Cactus och Asylum. En kväll var I Wayne tvungen att uppträda själv då resten av gruppen var försenad. Responsen var enorm och motiverade den unga talangen att satsa på en solokarriär.
Med en erkänd förkärlek för kärlekssånger som framhåller och betonar hans etnicitet har I Wayne en unik förmåga att komponera och memorera allt material utan att någonsin skriva ned ett enda ord inför en inspelningssession.

Före och efter showen kommer Rough Lynx, Blenda Sound och Gada (Unity Sound/Malmö) spela skivor.

SNABBFAKTA:
När: Tors 27:e Juli
Var: Nefertiti (Gbg)
Live: I-Wayne + I Will, Fire Star, Harmony med backingbandet Lava Band (JA)
DJ's: Rough Lynx, Blenda + Gada (Malmö)
Pris: 200 Kr (förköp på Blenda) 230 Kr i dörren
Tid: 22.00 - 03.00
ID: 20 År


Välkomna!

Länkar:
I-Wayne 'Can't Satisfy Her' (Video)
www.youtube.com

I-Wayne 'Life Seed' (Video)
7.18.170.19

I-Wayne 'Medley' (Audio)
hem.bredband.net

Andra länkar:
myspace.com/iwayne
www.blenda.com
www.roughlynx.com
myspace.com/roughlynx
www.reggaewarriors.com
www.nefertiti.se

AFFISCH

www.myspace.com/roughlynx