I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

12/5 Fre. Sharon Jones & The Dapkings(NYC)@SCRATCH

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2006-05-10 15:20

12/5 Fre. Sharon Jones & The Dapkings(NYC)@SCRATCH

Hej svejs!

Tack för i helgen - både Ugly Duckling & Giant Panda levde upp till de högt ställda förväntningarna.

NU är det dags för ett extrainsatt SCRATCH på fredag på Pustervik. Det händer sällan, men när det väl händer så smäller det på rejält som ni vet. Det har redan snackats en hel del om detta gigget på diverse uteserveringar, i fikarum och bowlinghallar, på arbetsförmedlingar, fabriker, skolor, spårvagnar mm. Kort sagt verkar folk sjukt peppade och det är självfallet vi med.

Undantaget som denna gång bekräftar regeln heter SHARON JONES & THE DAP-KINGS (NYC), troligen det hårdaste arbetande livebandet för tillfället inom funk & soul, deras sound växer inte på träd så var beredda på en resa tillbaks till 1968, mer röjigt & autentiskt än så här blir det inte. Detta är liveGigget med stort G i år i GBG om man är inne på svart musik, tror ni vi bara försöker hypa nåt skitband från staterna så tror ni tvärfel. Det har aldrig hänt innan o det kommer aldrig att hända heller att vi försöker lura på er nån skit. Scratch är Scratch och Skit är Skit. Sharon Jones & The Dap-Kings är däremot the real "shit". Fråga t. ex. Jurassic 5 som samplade DapKings på senaste singeln "Red Hot" & Mark Ronson som använde sig av deras blåssektion på senaste monsterhitten. Sharon Jones hjälpte även Greyboy härom året med sin ofattbara röst och resultatet blev även det en monstersingel.

Men det är ju trots allt Sharon Jones & the Dap-Kings egna skivor som är bäst o framförallt deras livegig som är en upplevelse utöver det vanliga, vilket Scratch Unit kan skriva under på.
Under 2005 avverkade Sharon Jones & The Dap-Kings 160 spelninigar, och konsert- & festivalarrangörer fightas dagligen om att få boka dom. De hann även med att uppträda på Conan O'Brien på NBC, kolla in videon från deras uppträdande där, där dom spelar en av sina mer finstämda & souligare låtar, "How long do I have to wait for you?":
http://scratchgbg.se/fx/media/video/shar ..

På scen frontas the Dap-Kings av Sharon Jones, hon är ett glädjespridande, karismatiskt energiknippe som verkligen njuter varje minut hon är på scen o dansar konstant medans hennes otroliga stämma behärskar allt från dom råaste speedade funkbomberna till det mer stämningsfulla soullåtarna.

2002 släpptes det fulländade debutalbumet som recenserades av dagensskiva med högsta betyg (10/10) som resultat http://www.dagensskiva.com/index.asp?dat .. . Ni fattar nog grejen nu, den som missar detta tillfälle på fredag kommer ångra sig resten av året. Detta kan mycket väl vara Scratch bästa bokning hittills, vi har sett dom live vid olika tillfällen och ser sjukt mycket fram emot fredagens festliga konsert/klubb.

Scratch & Slippery People proudly present:
Sharon Jones & The Dap-Kings (NYC) @ Pustervik
22-03, 18 år, on stage 23.30, 150 kr, förköp Pusterviks biljetter
50 kr efter konsertens slut då klubben fortsätter
Host: P.S., DJs Lövet & AyesOne
DJ Downstairs: Slippery People-Crinan

http://www.scratchgbg.com
http://www.daptonerecords.com
Ladda hem en 11-min snippet på lite Sharon Jones & The Dap-Kingsmaterial här:
http://scratchgbg.se/fx/media/audio/shar ..