I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

5/4 Max Peezay mfl@Traffic, pustervik

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2006-03-21 20:55

5/4 Max Peezay mfl@Traffic, pustervik

Max Peezay
Mackan (Fattaru)
Nimo
Juuso
Slicks (ruff sqwad) UK

Systematic (Traffic)
Irk (Traffic)
Infuse (vibez)


@Traffic, pustervik, 21-02, 100kr, 18år.

En kväll med allt det vi gillar, grime, dupstep och drum n bass.

www.clubtraffic.org
www.devrim.se
www.luger.se



MAX PEEZAY BIO:
Max Peezay är det svenska svaret på musiken-mutationen som kallas grime.

Musiken, som vuxit ur techno, jungle, UK-garage med rötterna i hiphop och ragga har de senaste åren exploderat i England och skapat sig ett rykte internationellt som den amerikanska hiphopens tronarvinge. Här i Sverige har stilen och artisterna mottagits väl och det finns ett stort intresse från publik och media.

Precis som de stora namnen inom genren, Dizzee Rascal, Wiley och Mitchell Brothers, bjuder Max Peezay på mörka, avskalade ljudbilder, tunga basgångar och ärliga samtidsreflektioner som levereras med den laglösa rapteknik som är så unik för grimen.

Max Peezay heter egentligen Tom Piha och är mest känd som medlem i, en av Sveriges viktigaste hiphop grupper, Fjärde Världen. Efter två album och 9 års spelande bakom sig var det dags för ett soloprojekt, och eftersom grimen är den musikstil som de senaste åren intresserat Tom mest, samt att den passar så bra för hans snabba rap-stil, så var det ganska klart att han skulle släppa det första grimealbumet någonsin på svenska.

Första singeln, låten ”Oavsett”, plockades tidigt upp och hyllades av P3s musikredaktörer. Låten låg högt på P3s låtlista i flera veckor och videon fick hög rotation på ZTV. Detsamma gällde för andra singeln, Kvasifilosof. Mediaintresset för Max Peezay har varit stort och sedan första singelsläppet har han bland: Funnits med i Svenska Dagbladet, figurerat på framsida och med stort reportage i Metro, Mats Nilskär har gjort en special om honom på P3 Soul, Max Peezay har hostat en grime timme på P3 Hiphop, låten Kvasifilosof har fått hjärta i Musikbyrån, han har med en låt på senaste Sonic och mer därtill.

I grimens moderland England har Max Peezay tagits emot med vidöppna armar. De förstår såklart inte vad han säger men de älskar flowet. . En av de största grupperna Roll Deep Crew har praktiskt tagit adopterat honom som ny medlem. Han har varit med på DJ Cameo´s grime show på BBC 1 Extra, som varje vecka når cirka 2 miljoner lyssnare. Han kommer figuerera på Practice Hours DVD (DVD serie som släpps med olika grime artister). Nästa steg är att spela in med crewet Ruff Squad som kommer till Max Peezay´s studio inom en snar framtid.

I mellandagarna släpps det efterlängtade albumet Discokommitén. En av huvudproducenterna är Sveriges största technoproducent Cari Lekebusch. Men även Olof Dreijer från The Knife producerar en av låtarna. Kent´s basist Martin Skjöld finns med som en av musikerna. Gästar gör också de engelska grimeartisterna Ears från Necklecamp och Trim från Roll Deep Crew.

Live lovar Max Peezay att leverera ett pumpande dansgolv. Med honom på scen finns förutom DJ Juuso, finns hans sidekicks, Nimo och Mackan som är mest känd som från supergruppen Fattaru. Sverige´s två snabbaste rapparna finns alltså tillsammans på scenen. Hittills har Max Peezay bland annat spelat på Hultsfred och Roskildefestivalen och varit supportakt till Saïan Supa Crew och Mitchell Brothers.

Räkna med att Max Peezay kommer bli det stora samtalsämnet i Sverige under 2006!

www.ff-dvd.com / www.clubtraffic.org
www.myspace.com/clubtraffic / www.myspace.com/alloutdubstep
www.myspace.com/stucklife / www.stucklife.com