I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Catnip/Eargoggle (Stilleben) 26/8 StarsNBars

Klubb & Konserter - Göteborg

   

2005-08-15 10:22

Catnip/Eargoggle (Stilleben) 26/8 StarsNBars

Stars N Bars fredag 26/8
100kr



"Live-CATNIP / LEGOWELT / LUKE EARGOGGLE

Catnip är samarbetet mellan Hollands och Sveriges okrönta
electro/disco-konungar Legowelt och Luke Eargoggle.
Med fem släppta ep's som Catnip och spelningar i Japan, Europa och USA presenterar de ett av världens fräschaste och smutsigaste ljudbilder inom den electroniska discon.
Det kommer att bli en orgie i freestyle electronique...

Legowelt kännetecknas av romantiska discoproduktioner med feta grooves, genialiska basgångar och melodier - en hybrid av slam jack Den Haag electronix kombinerat med deep Chicago trax, obskyr och romantisk ghetto technofunk, med mera. Som influenser kan nämnas Underground Resistance, Model 500, Blake Baxter (hans favoritproducent) och hjältar som Farley Jackmaster Funk, Armando Gallop, Mr Fingers, Mu-Ziq, Aphex Twin, Drexciya och släpp från The Irdial Discs.

Luke Eargoggle är en electroproducent som alltid söker nya stilar utan att för den skull överge sina rötter: oldschool electro kom in i hans liv som en tornado i mitten av 80-talet i och med Egyptian Lover och Kraftwerk. Han startade upp Stilleben i Göteborg tillsammans med bland andra Rutherford och ur det samarbetet växte det respekterade electro-skivbolaget Stillebenrecords fram. Som han säger själv:

"Eargoggle is all a designed vision from brain to black shiny plastic vinyl..."