I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

DalaCamp SummerCamp 2005 - 23 juli Borlänge

Klubb & Konserter - Festivaler

   

2005-06-28 23:36

DalaCamp SummerCamp 2005 - 23 juli Borlänge

Årets hiphopevent SummerCamp 2005!

Lördagen den 23 juli arrangerar DalaCamp SummerCamp för 4:e året i rad vid Älvhagen nedanför Gammelgården i Borlänge. Festivalen är vid en enorm scen av sten framför en stor gräsmatta som övergår i en grässlänt där man har utsikt över Dalälven som rinner sakta under ett massivt brofäste, på andra sidan kan man se långhåriga highlandcattle kor som betar i en hage! Mycket mäktigt.

Festivalen har i år sin största lineup någonsin med hittils 12! akter.

Arrangemanget har ingen åldergräns men man behöver vara 18 år i baren där du även kan köpa varm mat och annan dryck.

Biljetterna kostar så lite som 120 kr + förköpsavgift vid förköp eller 150 kr vid entrén. Förköpsbiljetter köper du på turistbyråerna i Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika/Smedjebacken eller om du inte är från dalarna så ringer nr 0243-257490.
Festivalen erbjuder det bästa inom svensk hiphop och reggae och självklart kommer även graffiti och breaking att finnas på festivalen.
Klara artister är:

Fjärde Världen
Man behöver inte säga så mycket mer om Fjärde världen än att de under de senaste sju åren har varit en självklar del inom svensk hiphop. Fjärde världens sound såväl det unika flytet i rappen till de fantastiska beatsen har blivit en mall för många andra svenska hiphopgrupper.

Medina
hiphopduon består av Sam-E &Alibi som båda har rötter från Tunisien. Medina dök upp i radio och tv förra året när deras singel "Magdansös" slog ner i Sverige. Nu är Medina albukaktuella med skivan "Fullblod".

Majestic 3
Detta är ett av de intressantaste projekten inom svensk hiphop just nu. Majestic 3 är: Mackan som vi alla känner från Fattaru med ett av Sveriges bästa flyt, hans storebror Magnum Coltrane Price som varit med ända sedan Rob n Raz dagar och Nimo som bl a har synts på svenska hiphop samlingar som t ex "Jakten på underorden"

Nadamas
Nadamas är två rappare från Stockholm. Nada Mas betyder på spanska "inget mer", och vad de menar med det får vi veta den 23 juli.

Bucc
Stockolmsrapparen Bucc från gruppen Narcissists är en av Sveriges säkraste MC's, Bucc är dessutom kanske sveriges mest produktiva hiphopartist som har hunnit med att släppa två fullängdare och två EP's under två år!

Kung Henry
a.k.a. Henry Bowers från Uppsala. En av Sveriges mest omtyckta artister med många strängar på sin lyra, Henry rappar både på svenska och engelska och dessutom är han poeten som vann förra årets poesi-sm. Ett Geni!

Collision
Rootsgruppen från Stockholm som under sina feta livespelningar garanterat ger dig en positiv reggaekänsla. Collision främsta mål som grupp är att spela så mycket live som möjligt för så många som möjligt.

Endangered Species
Ett kollektiv från Norrköping som har rappat sedan 1996. De skriver musik som är direkt hiphop, inga gimmicks, clicheer eller fjanterier bara ren kvalitet. Endangered Species har hållit sig anonyma på mediafronten trots att de har spelat live runtom Skandinavien.

Ragin Goblins & Mufakka
Ragin Goblins stegar in på scenen med mickarna i mungiporna och tar Mufakka med sig. Ragin Goblins som fullkomligt äger Borlänge är albumaktuella med det lysande albumet Travelling Freakshow på Pay Per Bag Records

Sacred n Damned
Don-Mind och Prior från Mora. SnD kör på engelska och är en av Dalarnas mest lovande hiphopgrupper.

Action Authoritee
Breakarna från Falun har tränat sedan 2001 och har nu blivit ett av Sveriges bästa breakcrews med meriter från svenska och nordiska mästerskapen på sin nu digra meritlista.

OKC
Spraykonstnärerna i graffcrewet från Falun är tillsammans med Action Authoritee medlemmar av Cupjärkfamiljen.

fler målare förväntas tillkomma.

www.dalacamp.com

vid frågor och sånt: [email protected]

DalaCamp.com