I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

förfest till festivalerna, RTC 5 juni Växjö=)

Klubb & Konserter - Festivaler

   

2004-05-25 21:16

förfest till festivalerna, RTC 5 juni Växjö=)

GATUFEST
Växjö - 5 juni 2004
Samling 18.30 på Stortorget


Följ med och festa för dina rättigheter!
Den 5 juni är det gatufest i Växjö. Vi tänker festa för frihet och mot kontrollsamhället. Alla är välkomna och det kommer spelas musik från ljudbilen hela kvällen.
Häng med och ha en asschyst fest!


Kontrollsamhället, bra eller dåligt?

Vill du vara med i Big Brother? Snart MÅSTE alla vara med om vi inte säger stopp!
Att leva i ett storebrorssamhälle där det diskuteras att sättas upp kameror på gator och torg i Växjö dygnet runt är en rätt skrämmande tanke.
Politikers argument för detta övervakande är att alla ska kunna känna sig trygga utan att något ont ska hända oss.
Men vad de även vill är att kunna ha koll över oss så att de kan kontrollera för egen vinning. Det är inte vi utan de som tjänar på det, eftersom att det inte är vi som har tillgång till kamerorna, utan polisen och politikerna. De nöjer sig med att se det de vill se.
Skulle du känna dig trygg och bekväm av att veta att du blir filmad så fort du går utanför dörren?

Det diskuteras idag om att alla ska ha ett eget chip där all information om dig finns, t.ex. körkort, visa kort, pass, ditt polisregister etc. etc.. Så när du reser utomlands så kollar de inte bara din packning och dig fysiskt, utan även om du är en skötsam människa utan obetalda räkningar eller böter som du skaffat under dina fina livsår.

Polisen är till för att kontrollera och slå mot de som gör "fel". De skyddar inte oss, de skyddar politikerna och överklassen. De slår mot demonstranter, graffitimålare, uteliggare, ungdomar, alla som inte passar in i samhällsnormen.
Nu ska de dessutom kunna slå mot oss ännu effektivare. Polisen har under senare tid fått mer och mer befogenheter. De får visitera vem som helst utan misstanke om brott. Pepparspray har blivit ett nytt vapen vid demonstrationer. En ny ammunition, som är förbjuden i krig p.g.a. sin karaktär har även börjat användas. Denna ammunition är gjord så att den ska skapa en så stor sårkanal som möjligt så att den träffade också dör så fort och enkelt som möjligt.
Alla minns väl Göteborg 2001? Hannes Westberg blev skjuten i magen av en polis. Hade det hänt idag hade han med all säkerhet dött.
Är det detta vi vill? Ska man behöva vara rädd för sitt liv när man går på en demonstration? Är Sverige verkligen en öppen stat med yttrandefrihet?

Var går gränsen? När har det gått för långt?

-----

Om du inte bor i Växjö kan vi försöka ordna med sovplats. Maila oss senast en vecka innan.


[email protected]


/saxat ifrån http://www.reclaimvaxjo.tk

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.