I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ska Serbien uteslutas ur EM-kvalet?

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   
Admin

2010-10-14 15:31

Ska Serbien uteslutas ur EM-kvalet?

Antar att ingen har missat vad som hände i kvalmatchen mellan Italien och Serbien. Matchen sköts först upp 45 minuter, sedan hann det spelas sex minuter innan domaren bröt helt och hållet. Det regnade bengaler, arenan vandaliserades, Serbiens målvakt vågade inte spela pga hot etc och i Genoa blev det bråk mellan polis och tillresta serber.

Nu verkar många vilja att Serbien stängs av likt England som blev avstängda under fem år på 80-talet.

Vad tycker folket på Whoa?

Personligen tycker jag att det vore fel mot Serbien, både fans och spelare. Många av de som ställde till problem sägs tillhöra den ultranationalistiska högern och det verkar som att det som hände snarare har med inhemsk politik att göra än fotboll. Särskilt Kosovofrågan. Lägg till att det inte var länge sedan kriget härjade och många lider formodligen fortfarande psykiskt. Men det här är ingen diskussionen om läget i Serbien utan vi kan helt enkelt konstatera att det råder en hel del nationella motsättningar i landet. Frågan är då snarare om Serbien ska uteslutas ur europeisk fotboll på grund av det?

Borde det inte finnas en bättre lösning? Att stänga ute Serbien skulle bara göra situationen mer deprimerande. Det ger ju egentligen bara huliganerna på tok för stor makt eftersom de ser hur lätt det är att påverka.

Nej, låt Serbien vara kvar. Fifa har väl något övergripande ideal om att skapa en bättre värld genom fotbollen? Låt fotbollen få chansen att vinna över nationalisterna.

Den viktiga frågan är hur säkerheten ska garanteras, men det borde inte vara allt för svårt. Man kan spela på neutral plan eller inför tomma läktare om det så krävs.

The president has been kidnapped by ninjas. Are you a bad enough dude to rescue the president?