I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Renaste/onaturligaste sporterna.

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2010-04-27 23:00

Renaste/onaturligaste sporterna.

Satt och snackade skit med en polare för något tag sedan och bollade om vilken som var den naturligaste och renaste (kombinerat. exempel: brottning är tex oerhört naturlig, men lite komplicerat genom regler. 100m har varken många regler eller är onaturligt.) sporten, och motsatsvis, den onaturligaste och konstigaste sporten.

Inga hittepålokala lekar nu.

Mina svar:
Renast : 100m löpning
motivering: de tuffaste kandidaterna: längd/höjdhopp och brottning/boxning.
det avgörande är att man inte längre landar stående i varken höjd eller längd, lite lite onaturligare än 100m således.
Brottning boxning har av naturliga förklaringar några regler(samma gäller också mma osv) vilket gör 100m lite renare.

Onaturligast : Ishockey
Motivering: Lagsport, genast ett litet minus i hur rent och okomplicerat det är, det är ett poängsystem och inte ett mätbart resultat i form av, hastighet, längd, höjd osv, man har redskap (relativt simpla dock; jämför lacross), det är en onaturlig sak man slår på (någonting runt får anses mer naturligt än en puck), man är på ett konstigt underlag, och man har skridskor.
andra kandidater: Motorsportet; målet är ändå bara att vara snabbast, att medlet är oerhört invecklat är dock svårbedömt, men likställ med bob eller lådbilsrejs.
Hästpolo: en stabil 2:a, man blir lite lurad av hästen, men det är fortfarande på fast mark (as opposed to skridskor+is), det är lite mer förklarligt objekt, och klubborna är marginellt mer naturliga.


Det här var bara en lös diskussion, har ni bättre alternativ som vi missat?

mvh

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.