I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2008-03-04 13:59

DIFs arena fråga

Saxat från F1891

Namn: Fartman  » Svara inlägg
Sänt: 2008-02-26 10:02
Och sen arenan.

I min värld, som uppenbarligen skiljer sig en hel del från poitikervärlden, så är det hela tämligen enkelt.

Byt helt enkelt plats på ÖIP och Stadion.

En av anledningarna till att man inte vill bygga nytt på ÖIP är väl att man "värnar om den idrott som finns där idag" i form av rundbaneåkare, korpenfotboll, ungdomsfotboll och en del fotbollsmatcher i den nedre delen av seriesystemet.

Gott så. Vi ska inte komma och skuffa undan några andra. Det tjänar ingen på.

Men varför inte göra följande:
1. Låt Stadion vara i det skick som den är nu men riv upp gräset (sorry Costmar) och anlägg en konstgräsplan.
2. Innan man lägger konstgräset så lägger man dit en konstfrysningsanläggning vilket gör att man på vintrarna kan utnyttja planen som bandyplan.
3. Låt konstfrysningsanläggningen omfatta även löparbanorna så har rundbanefantasterna sin plats i tillvaron.
4. Bygg en ny fotbollsarena på ÖIP där vi kan husera. Ett problem i det hela kan vara den gamla och förmodligen k-märkta tennishallen som ligger i anslutning till ÖIP, men det är antagligen inget större problem.
5. Den hockeyrink som idag finns på ÖIP kan fräschas upp och inkluderas i nybygget. Kanske t.om. kan bli en bra träningshall för våra hockeykrigare som väl skickats runt på diverse olika hallar genom tiderna.

Vad kvarstår då? Campingen som finns på ÖIP om somrarna? Ja det vore väl fasen så mycket bättre för alla inblandade parter om den campingen låg någon annanstans än granne med Lidingövägen?`Det måste väl ändå finnas mer lämpade platser för det i en stad av Stockholms storlek?

Så om vi inventerar det hela:
- K-märkningen på Stadion kan bibehållas. Löparbanorna har ju lagts om förr så det borde kunna göras igen. Konstfrysningsprylarna ligger under jord och borde inte påverka k-märkningen.
- Skridskoåkarna får fortfarande en bana att åka runt på.
- Ungdomsfotbollen. Får en förbättrad situation genom att gruset på ÖIP byts ut mot en konstgräsplan på Stadion. Samma gäller för korpfotboll och övrig fotboll.
- Hockeyrinken (eller om det nu är någon form av hall) rustas upp = förbättring för hockeyn
- Bandyn får ytterligare en plan att tillgå i Stockholm, d.v.s. här finns en klar uppsida jämfört med ÖIP.
- Stadion kommer fortsätta vara en levande idrottsarena även efter det att DIF har flyttat ut.
- DIF kan bygga en ny arena och därmed kan Stockholm även fortsättningsvis ha ett lag som är med och krigar i den absoluta toppen.
- Dom enda som skullle kunna tänkas få det sämre är väl egentligen camparna som förmodligen inte kommer hitta en lika central plats men i gengäld kanske man kan få tillgång till mark som är mer lämpad för just camping...


Och eftersom ÖIP redan idag ligger betydligt lägre än Stadion så bör det inte bli några höjdproblem för Gunnar haeger & Co. Har svårt och se att en ny arena på ÖIP ska bli så mycket högre än vad Stadion är idag.

Problem solved!


Tyckte det hä

Livet är ingen dans på rosor, tjejer jag vill dra ner era trosor