I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Söndag 2007-12-23 19:00 F.C Barcelona - Real Madrid C.F TV4Sport

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2007-12-18 10:34

Söndag 2007-12-23 19:00 F.C Barcelona - Real Madrid C.F TV4Sport

Ja nu är det en vecka kvar till El Clasico. Matchen som kan rädda en säsong. Första matchen av två spelas på Camp Nou.

Lite historia för er som kanske inte visste eller behöver en reminder.

Barcelonas rivalitet med Spaniens andra storklubb Real Madrid CF tillhör de bittraste i fotbollsvärlden. Det är en rivalitet som har historiska rötter och handlar om mycket mer än fotboll. Barcelona är Kataloniens huvudstad och en del katalaner har alltid strävat efter oberoende från centralmakten i Madrid. Efter att general Francisco Franco vunnit spanska inbördeskriget 1936-1939 inleddes ett förtryck som drabbade Katalonien hårt. Real Madrid kom att ses som en symbol för centralmakten och motsättningarna mellan klubbarna (som redan fanns innan inbördeskriget) skärptes avsevärt. Efter att demokrati återinförts i Spanien efter Francos död har Katalonien sedan 1978 ett ganska långtgående självstyre och en majoritet av befolkningen är nöjd med det nuvarande förhållandet gentemot regeringen i Madrid. Mellan respektive klubbars fans är dock rivaliteten fortfarande mycket intensiv. Fotbollsmatcherna mellan Barcelona och Real Madrid CF, det så kallade el clásico anses av många vara världens bästa och ungefär 245 miljoner människor följer mötet på tv.

Från wikipedia
Lite h2h

Slutligen. Vad har vi för känslor inför matchen? Hur kommer detta sluta?

Info so far är att Eto är tillbaka i barca efter månader av skador, två mål senast mot valencia, en spelare som real madrid inte ville ha. Messi är skadad och inte tillgänglig. Real har lirat bra och båda lagen har en vecka på sig att ladda och preparera sig.

Skönt med Schuster som är medlem i Barca men tränare för Real Madrid, hur ställer han sig till den här matchen?

Tråden är skapad, ordet är fritt!

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.