I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ang helgens Italienska händelser: "Polismannen mordåtalas för dödsskott"

Hobby & Fritid - Sport & Idrott

   

2007-11-15 17:43

Ang helgens Italienska händelser: "Polismannen mordåtalas för dödsskott"


"Den polis som sköt ihjäl en Laziosupporter kommer att åtalas för mord. Polismannen var från början åtalad för dråp, men efter vittnesuppgifter har åtalspunkten ändrats till mord.

Det var i söndags som den 28-årige Lazioanhängaren Garbriele Sandri sköts till döds när han satt i en bil invid en motorvägsrestaurang.

Den åtalade polismannen var på andra sidan vägen när han avfyrade två skott för att avstyra ett bråk mellan Lazios och Juventus supportrar, det ena skottet träffade Sandri i nacken.

Händelsen i Arezzo i söndags har skapat heta känslor i Italien och all fotboll i serie B och serie C är under helgen inställd."

källa: dn.


->
krävs väl rätt så klara bevis/vittnesuppgifter för att en åtalspunkt skall kunna ändras till det grövre. helt klart är ju att något gick fel.  dock är det ju ett tydligt tecken från italienska rättsväsendet, och då främst åklagarens sida, att man inte accepterar (över)våld från någon part (även om sista ordet inte är sagt i och med att polisen inte dömts/friats än).
ytterligare kravaller nästa?
lev väl