I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[Fanfiction]Harry Potter and the Methods of Rationality

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2012-09-05 20:43

[Fanfiction]Harry Potter and the Methods of Rationality

Eliezer Yudkowsky är grundaren av Singularity Institute for Artificial Intelligence och delgrundare av- och flitig skribent på http://lesswrong.com/. Han har även skapat en omskrivning av Harry är ett geni som får nog med utbildning för att angripa den mystiska världen av magi på ett vetenskapligt sätt.


Petunia married a biochemist, and Harry grew up reading science and science fiction. Then came the Hogwarts letter, and a whole new world that had never heard of Science. And new friends, like Hermione, and Professor McGonagall, and Professor Quirrell.


Trotts att berättelsen går igenom en hel del komplicerade koncept, tyckte jag aldrig att det blev långtråkigt, eftersom hela byggdes in väldigt bra i berättandet. Kort sagt är det nog det bästa exemplet på "infotainment" jag någonsinn stött på.

Det hela går att läsa på länken nedan. Själv lästa jag genom moblien, eftersom jag tyckte det blev för långa rader, med upptäckte nu att textbredden går att justera genom en av knapparna på den där beskrivningsrutan som är högst upp.
http://www.fanfiction.net/s/5782108/1/Harry-Potter-and-the-Methods-of-Rationality

Truthful words are not beautiful; beautiful words are not truthful. - Lao Tzu


2012-09-27 18:58
Intressant, speciellt delen där du berättar att det går att ändra textbredden på mobilen.
____________________________________________
G'd-Up Funk OG Beats @ http://www.myspace.com/skylermuzik
Freshbake !
Rappare

2012-10-06 22:02
Jag brukar fnissa åt att hela Harry Potters universum går att knuffa omkull enbart om en karaktär introduceras för en pistol.

2012-10-07 06:59
NU minns jag inte riktigt hur orginalberättelsen såg ut, men i den här talas det en del om "det stora trollkarskriget", där även mugglarna blev inblandade(WWII). Jag skulle gissa att de utvecklade sätt att hantera kulor där.

Yudowsky utveclar även en striktare logik kring magin, samtidigt som Harry får utföra en hel del experiment. Bland annat undersöker han och Draco genetiken bakom "trollkarlsblod".
Truthful words are not beautiful; beautiful words are not truthful. - Lao Tzu