I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2009-06-09 17:22

Hammarkullen

SVT har återigen börjat sända succéserien Hammarkullen. För mig är det första gången jag ser den och jag älskade den vid första ögonblicket. R:aren är en given favorit!

"Det är bara socialismen som kan lyfta människan"

Och "Kan inte nån ta och skjuta den där jävla Jeltzin nån gång!"

Se det online här: Länk till http://svtplay.se/t/111071/hammarkullen

Från svt.se

"Färgstarkt persongalleri av Peter Birro
Hammarkullen eller Vi ses i Kaliningrad är Peter Birros och Agneta Fagerström-Olssons dramaserie som skildrar livet i Göteborgsförorten med både värme, humor och tragik. Den gjorde stor succé hos både tittare och kritiker när den sändes 1997 och har vunnit flera internationella priser.

I det första avsnittet presenteras den tv-shoppande Kristina och fastighetsskötaren Allan, de tre fyllona på bänken, socialsekreteraren Anita, krögarfamiljen Mancini, Sandra, karolinermannen, Lars-Erik och Fatima, den ryska maffian, r:aren Frank och hans son Josef, Josefs chef, den somaliska familjen, hembiträdet Paula, den blinda gumman Ester, pudelmannen Svante, invaliden Ernst, pundaren, ballongmannen, den bosniska familjen och serben Jovan, hårfrisörskan Barbara, finskan Tuula och hennes mamma Arja, och alla de andra som trängs om utrymmet i den invandrartäta förorten Hammarkullen.

Hur skall det gå? Är fastighetsskötaren Allan inkompetent, inkontinent eller impotent? Skall Kristina lyckas förföra honom? Kan arbetsförmedlaren övertala Mohammed att ta ett svartjobb? Går Ballongmannen på helium? Är Josef homosexuell? Orkar socialsekreteraren Anita hjälpa somaliskan och hennes barn? Saknar Cinderella påskjut? Är Guiseppe Signori en lysande fotbollsspelare? Vem vinner musikkriget i trappuppgången? Hur skall Jovan få kontakt med Jasmina? Är Boris verkligen Guiseppes vän? Varför snattar Dino muffins och inte Raider? Och är det sant att de ska flytta hela Hammarkullen till Kaliningrad?

Manus är skrivet av Peter Birro och Agneta Fagerström-Olsson svarar för regi. Originalmusiken är skriven av Gustave "Gurra G" Lund.

I rollerna:
Peter Andersson - Ernst
Viveka Seldahl - Kristina
Reine Brynolfsson - Göran
Jonas Karlsson - Hasse
Maria Lundqvist - Anita
Göran Forsmark - Svante
Lakke Magnusson - Allan
Shanti Roney - Josef
Cecilia Frode - Sandra
Johan Gry - Antonio
m.fl

"

 DIF!