I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Tv4 21.00 ikväll (För ful för att bli älskad)

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2008-01-24 13:18

Tv4 21.00 ikväll (För ful för att bli älskad)

För ful för att bli älskad? är en dokumentär som följer tre personer som lider av sjukdomen dysmorfofobi. Av omgivningen uppfattas de ofta som fåfänga och asociala, men hyser i själva verket ett djupt förakt för sina utseenden. Tillsammans med specialisten Rob Willson ska de nu konfrontera avskyn de dagligen känner inför den egna spegelbilden.

För ful för att bli älskad? är en brittisk dokumentär från 2006, producerad av BBC.

Dysmorfofobi, eller bdd som det också kallas, är en sjukdom som får den drabbade att känna avsky inför sitt eget utseende. Inledningsvis påverkar den kontakten med bekanta och arbetskamrater, men slutar ofta i isolering ifrån de närmaste familjemedlemmarna och vännerna.

Uppskattningsvis en av fyra dysmorfofobiker försöker begå självmord. Många av dem som har den här kroppsliga störningen försöker påverka sitt utseende genom plastikoperationer och osunda mängder träning, i vissa fall i kombination med exempelvis anabola steroider. De uppfattas som fåfänga av omgivningen, men har i själva verket djupt förakt för sin egen spegelbild.

I För ful för att bli älskad? följs tre bdd-drabbade personer i vardagen. De delar med sig av reflektioner kring sjukdomen och dess följder, och får tillfälle att bearbeta sina problem tillsammans med Storbritanniens ledande expert på området, Rob Willson.

Kayla Davis är en kvinna som formligen hatar hela sitt ansikte. I rädsla för att bli hånad och utskrattad har hon sett olika typer av skönhetsingrepp som den enda utvägen till ett lyckligt liv. Jolyan Cunningham är en låtskrivare som drömmer om succé, men hämmas av sina mörka ringar under ögonen. I stället för att vara ute bland folk går han ständigt omkring med reflekterande solglasögon. 25-åriga Ruth Ryan lider av dysmorfofobi sedan tonåren. För att dölja sitt, i egna ögon, missformade ansikte lägger hon dagligen på ett tjockt lager smink.

Måste ses

http://duckdown82.tumblr.com/