I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

[bok] Pojken som inte fanns av dave pelzer

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2008-01-13 23:24

[bok] Pojken som inte fanns av dave pelzer

Hej,skulle vilja ha lite feedback så om ni kunde säga om min recenstion är bra eller dålig så skulle jag vara grymmt tacksam!

Pojken som inte fanns Av Dave Pelzer

Denna del av bokserien bygger på Dave Pelzer's uppväxt från början av tonåren tills då han är 18 år gammal.

De flesta som har hört talas om dessa böcker vet offtast att dem är självbiografiska och att Dave Pelzer utsattes för systematisk misshandel när han var liten.En misshandel som enligt mig inte går att sätta sig in i ,eftersom vi vanliga människor lever ett bra liv med föräldrar som älskar oss och när man väl läser dessa böcker så inser man att livet vi lever är bra och inget att klaga över,för den här boken är så omänskligt grym.trodde inte att det fanns sånna här människor som behandlar sina egen födda så här som i boken,helt sjukt.

Författaren har tilldelats bl a Pulitzer priset för sina böcker. Han har fått mycket uppmärksamhet också för sina insatser för fosterbarn och misshandelsoffer.

Men nu till handlingen:

Boken "Pojken som inte fanns" är en självbiografisk skildring om Dave Pelzer liv, hur han hade det efter att socialen tog hand om honom efter att hans mamma hade misshandlat honom i åratal och förlorat vårdnaden över sin son. I början av boken så är det som en återblick ur den första boken "Pojken som kallades Det" där lärarna på daves gamla skola gjorde en polis anmälan om barnmisshandel. Nu när socialen har tagit Dave från sin mamma så flyttas Dave till en foster familj. "mamman" på foster hemmet kallar sig tant Mary. Dave tycker inte om foster hemmet för att det inte finns några roliga barn och han tycker att tant Mary är för gammal. Men när han väl hade bott på fosterhemmet ett tag så var det dags för rättegång där han fick vittna mot sin mamma.

Nu när Dave har bott hos tant Mary en längre tid så början han helt plötsligt att stjäla mat eftersom han tror att han inte kommer få nån annars, så han gömmer undan den så att han bara kan få tag på den.Men tant Mary upptäcker det och tack vare det så tappar tant Mary förtroendet för honom och känner sig tvungen att skicka vidare Dave till en annan fosterfamilj. Så nu kommer Dave till Mrs Catanze där han får nya kläder,en mamma som visar att hon tycker om Dave. Så nu tycker Dave att han har hammnat i en riktig familj ,men även i denna familj så hammnar Dave i klistret när hanns så kallade vänner säger åt honom att sno leksaker från en leksaks affär.Han gör ju som dem säger eftersom han trodde att han äntligen kunde lita på nån,och dessa vänner sätter även dit honom genom att säga att det var Dave som startat branden på skolan. Anklagelserna ledde sedan till att Dave hammnade på en ungdomsvårdskola vid namn Kullen i 100 dagar. Efter att han vart på "kullen" så skickas han åter hem till mrs Catanze.Men där var inte allt som vanligt eftersom Mrs Catanze bestämmt sig för att skicka i väg Dave till en annan foster familj och det var familjen Nulls. Så äntligen efter nästan hela hans barndom så har Dave fått en bästa kompis vid namn Carlos.Men åter igen s&

I'd try to play the game
at the same i'l hope i'l get the fame....