I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Nobelpriset i litteratur - Doris Lessing

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2007-10-11 19:50

Nobelpriset i litteratur - Doris Lessing

Som det elfte kvinnan någonsin fick Doris Lessing idag motta det glädjefyllda beskedet att just hon vunnit Nobelpriset i litteratur. Hon kommer ursprungligen från Iran, men flyttade i tidig ålder till Zimbabwe. Just nu bor hon i London, där hon njuter av ålderdomens lugn.

Sammanlagt har hon släppt mer än trettio böcker, hennes debut "Gräset sjunger" kom redan 1950, och hon är en mycket uppskattad och läst författarinna. Hennes namn har under många år figurerat i nobelprissammanhang, men det är alltså först nu, vid 87-års ålder som hon fick stiga in i det finaste av alla finrum.


Personligen har jag inte läst ett endaste av hennes verk, och har om jag ska vara ärlig, aldrig ens hört talas om henne. Därav tråden..

Ni som läst hennes böcker uppmanas komma med lite funderingar och åsikter. Vilka är hennes bästa alster, några speciella som man bara inte får missa.

Det går dessutom utmärkt att fritt filosofera kring Litteraturpriset.

Var det rätt person som vann?
Vem hade du hellre sett stå på pallen?


Som alltid, ordet är fritt.

Denna användare saknar häftigt citat samt förmågorna; att tänka, att stava samt förmågan att skriva begripliga inlägg.