I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Ang. fyrans dubbelmoral och rädsla för konflikter

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2007-08-01 01:49

Ang. fyrans dubbelmoral och rädsla för konflikter

Under våren 2002 hamnade tv4 i rejält blåsväder på grund av två herrar vid namn Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Deras satirprogram "Ursäkta röran! (Vi bygger om)" väckte starka känslor hos människor som tyckte att serien hade för "låg nivå" då de drev med kändisar och människor på stan, något som heller inte föll granskningsnämnden i smaken. Debatten var het och slutligen beslutade tv4 för att lägga ned serien och sparka de två programledarna trots deras tappra försök att försvara sig. I en intervju i Aftonbladet sade Filip och Fredrik:

"- Jag tycker att TV 4 tänker kortsiktigt, så det är klart man kan säga att de är lite fega. De viker sig för en debatt som de själva tycker har spårat ur.

- Flera höga chefer har berättat för oss att de skrattat så de gråtit när de sett inslagen. Men de har väl vägt fördelar mot nackdelar och kommit fram till att de har mer att förlora än att vinna på att sända"

Två år senare kör fyran igång en ny programsatsning där amatörsångare gör allt för en stund i rampljuset, nämligen "Idol". Från ZTV värvas de två programledarna David Hellenius och Peter Magnusson, personer som tidigare är kända för att på ett "lågt sätt" driva med både kändisar och människor på stan i sitt program "Pyjamas".

Efter succén med "Idol" fortsätter de båda med ett nytt program, "Hey Baberiba". Ett program i samma humorspår vi tidigare sett tidigare i deras karriärer...

En annan intressant sak hände under sommaren 2006 då Tone Bekkestad bestämde sig för att vika ut sig i tidningen Slitz, vilket väckte starka känslor hos människor och kanske framför allt i kvällstidningarna. Än en gång föll tv4 för trycket och sparkade Tone, samtidigt som de filade på den nya programidén "Förkväll" med programledare som Carolina Gynning och Kayo Shekoni...jag antar att ni förstår var jag vill komma...

Vad är det som gör att tv4 lynchar vissa och hyllar andra? Varför denna dubbelmoral? Är det endast på grund av rädsla för debatter och dålig publicitet? Väger människors negativa reaktioner mer än principerna i sig?

when Im first you dont go next
myspace.com/askinovic