I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Fet bok: Can't Stop Won't Stop - Jeff Chang

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2006-10-17 11:40

Fet bok: Can't Stop Won't Stop - Jeff Chang

Can't Stop Won't Stop - Jeff Chang

I över tio års tid har musikjournalisten Jeff Chang intervjuat människorna som skapade hiphopen: graffitimålare, Dj:s, rappare, b-boys, gängmedlemmar, aktivister och journalister. Han kombinerar smarta gatureportage med musikhistoria och resultatet blir en detaljrik och vindlande skildring av hiphopen och det moderna Amerikas historia; av musik, kulturen, stilarna och fighterna, som inte bara skapade en generation utan också bekräftade dess existens.

Från upprinnelsen på Jamaica, via födelsen i Bronx till turbulensen i LA's South Central och vidare ut i vrälden - hiphopens framfart har för alltid, och överallt, förändrat populärkulturen och gjort avtryck i samhället och politiken. Can't Stop, Won't Stop: Hiphop-generationens historia är den första bok som på ett så här omfattande, passionerat och initierat sätt tar oss med på den resan.

Jeff Chang har skrivit om hiphop i mer än femton år. Han har medverkat i tidningar som bland annat Village Voice, Vibe, Mother, URB, Rap Pages och Spin.

Can't Stop Won't Stop - Jeff Chang


Väsby Crew! - Spana in min sida för Dubfiles DVD+CD dokumentär.