I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Wu - ming/ Luther Blissett kollektivet

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2006-07-24 21:06

Wu - ming/ Luther Blissett kollektivet

Jag skulle vilja pusha lite för att ni spanar in detta kollektiv av fulständigt lysande italienska författarekreatörer.
http://www.wumingfoundation.com/

Här finns en kort biografi på svenska
http://www.wumingfoundation.com/english/ ..

Lite textmaterial:

Fascisterna
Jag ville bara säga det här: ”Fascismen” är inte problemet, *fascisterna* är det, jag menar snubbarna, de verkliga personerna.

För inte så länge sedan levde fascisterna i Tony Binarellis ”femte dimension” , nu är de närmare, du öppnar dagstidningen och känner deras dåliga andedräkt, du sätter på teven och undrar när du sist ringde efter slamsugarna? Är den septiktanken full? När jag var ett barn är jag inte ens säker på jag såg någon fascist i köttet. Jag hade lärt mig förakta de där människorna, jag fann dem motbjudande av ren instinkt. Utan överdrifter, mina gamla föräldrar katekiserade mig aldrig, ingenting sånt där. Kanske var det omgivningen. En av mina vänner har två små barn, en dag frågade en av dem honom: - Pappa, vad är en fa-sist? Till detta svarade han mjukt: - Fascister är kloakdjur.

Det är stor pedagogik om jag får säga så själv, men det fanns inget behov för sånt hemma hos oss, vi var en familj av kommunister, och det där var en redan besvarad fråga.

Jag växte upp i en liten by, ungefär ett tusen människor. Jag har inte varit där på många år, nej, jag träffar mina föräldrar men jag går aldrig runt i byn. Nyligen, hände det konstiga saker där nere. En gång om året samlas nazistiska träskallar och fascistiska krigsveteraner i grannkommunen för att hedra sina ”fallna kamrater” – förhoppningsvis föll de från höga höjder om jag får säga det så, de skadade inte sig själva tillräckligt.


Taget från bloggen:
http://future-past.blogspot.com/2005/03/ ..

Ha en trevlig fortsatt läsning!

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.