I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Jet Li slutar - Vem tar över

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2006-02-04 14:09

Jet Li slutar - Vem tar över

Det är numera allmänt känt att Fearless som visas i Asien just nu är Jet Lis sista martial-arts film.

Skaderisken kombinerat med Jets höga ålder och rädsla för livshotande skador påstås vara anledningen, då det inte är ovanligt att kampsportsstjärnor ofta blir knockade eller blåslagna under inspelning.

Jet Li har sedan debuten Shaolin Temple varit den främsta stjärnan inom Martial Arts i över 20 år. Mycket för att han även lyckats göra sig ett namn i väst. Bara Jackie Chan har haft samma stjärnstatus.

Jet Li hann med det mesta i sin karriär från klassisk wing chun till, fantasy style wire-fu, Fong Sai Yuk (en klass för sig) och amerikanska blockbuster produktioner. En imponerande meritlista helt klart.


Nu till frågan vem tar över härnäst? Att göra sig ett namn i väst är tydlgen inte alla som klarar av.


Förslag:

Donnie Yen - Redan känd. Precis som Jet Li en enorm talang med fulländad teknik. Har bl a koreograferat dom 2 första Blade-filmerna och varit med i ett par jänkare förutom ett par klassiska Hong Kong flicks. Har tyvärr inte alls fått samma stjärnstatus som Jet Li och Chan och frågan är om han någonsin kommer att få det om han inte redan fått det.

Tony Jaa - Ungt löfte som mycket väl kan slå. Enorm uppmärksamhet med sin debutfilm Ong-Bak där han visade prov på helt sinnesjuka stuntscener. Kanske är det dags för Muay Thai att dominera istället för klassisk Kung Fu. Jag tror personligen på att han kommer att slå i väst i framtiden.

Stephen Chow - Mer än en fullbordad kampsportsmästare en komiker på film även om han inte saknar teknik. Precis som Jackie Chan gillar han att ha en hög dos humor i sina filmer. Redan känd i väst tack vare Kung Fu hustle och Shaolin Soccer. Har tyvärr några år på nacken. Men jag tror hardcore fans vägrar se honom som en kampsports guru.

Zhang Ziyi - Redan en enorm stjärna i hemlandet och känd i väst. Crouching Tiger känner väl alla till. Frågan är om denna bildsköna asiatiska kan göra sig ett namn i genren utan wire-fu. Har förresten redan påbörjat en karriär utanför genren som mainstream skådis. Enl mig borde hon fått Kill Bill rollen. Alla väntar på en ny högbudget produktion med henne.

Fler frågetecken: Marc Dacascos, Zara Phythian, Yuen Biao.

???

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.