I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vad heter filmen? Vad heter serien?

Hobby & Fritid - Kultur & Media

   

2005-12-16 17:44

Vad heter filmen? Vad heter serien?

Istället för att det ska komma upp massa trådar med någon som kommer ihåg en snutt eller scenario av en film och skapar en tråd. Så har vi bestämt att vi tar allt sånt i en tråd. De trådarna är sällan givande och de dör direkt svaret kommer och puttar ner andra trådar.

Så är det en film eller serie ni behöver hjälp att hitta titeln på, skriv det ni vet om den här och så får ni hoppas någon vet vilken det är.


2010-07-05 12:57
Jag letar efter titlarna på två olika saker.

1a. En film som är baserat på en verklig händelse. Det är en kille på high school som blir vän med två stycken grabbar (som visar sig vara rasister, fast det förstår han aldrig). Deras "rivaler" är ett riktigt tuffing wigger gäng. Senare i filmen blir i allafall den här killen som det handlar om misshandlad av wigger gänget pga dem tror att han taggat över deras tag. Han hamnar i allafall i koma och ligger i koma under en längre tid i filmen, samtidigt så börjar media att uppmärksamma det som hänt och det blir ett jävla rabalder kring skiten..
Vilken film är det? Jag tror att den innehåller ett polskt efternamn i titeln (efter pojken)

2. Den här har jag inte så mycket detaljer kring. det enda jag vet är att jag såg det som liten knodd och jag tror att det är tecknat. någon gång i filmen så finns det någon form av slangbella som i stället för en vanlig slung grej så är det som tre stycken som går under och över varandra.. Hur man nu ska förklara..
Vart kommer det ifrån?
 

2010-07-31 23:41
Vill gärna hitta en film, fransk troligtvis.
Del ett av filmen är sedd ur flickans perspektiv, hur hon söker jobb på en firma, får jobbet, blir tillsammans med sin chef och de gör massor med mysiga saker och lever ett lyckligt liv. Sedan dumpar han henne/är otrogen/något liknande.
Del två av filmen är sedd ur "chefens" perspektiv, hur en tjej söker jobb på firman. Hon får inte jobbet, och börjar istället förfölja chefen. När han går på dejter med andra tjejer står hon i bakgrunden och smyger t ex.

Kort och gott: Först har man medlidande med bruden, sedan killen. Fransk, som sagt.

HALP ME
My heart lives in my vagina.

2010-08-01 22:40
Tjenare jag behöver hjälp angående en tecknad serie som jag såg när jag kanske var 4-6 år gammal. Någon gång under mitten av 90-talet lr slutet inte riktigt säker har så svagt minne minns bara hur mycket jag älskade den serien då och är på nostalgi humör nu!

Det är INTE Itchy & Scratchy från The simpsons eller Tom & Jerry.

Som sagt så har jag svagt minne av de med tanke på att jag var såpass ung då men om jag minns rätt så var typ en blandning av Tom & Jerry och Itchy & Scratchy.

Handlade om en katt & råtta (Kan ha varit något annat djur inte helt 100) som levde tillsammans en äldre dam lr en man om jag minns rätt. Dem hatade varandra något fruktansvärt och gjorde allt dem kunde för att förstöra för varandra.

Tror den här serien gick på kanal 5 tidigt på morgonen (minns att jag såg den innan dagis/skolan). Som sagt inte säker men tror det var på kanal 5.

Vet att det inte är mycket att komma med men det är de enda jag har kvar i huvudet utav den serien, så skulle verkligen uppskatta om någon skulle minnas den och kunna berätta för mig vad den heter.

Mvh, Yaizon.
 Pennybridge City!
Skivsamlare

2010-08-08 00:43
Vit snubbe försvarar sin familj mot någon random angripare och råkar mörda honom. Slits mellan olika gäng och en riktigt fasci fängelseledning. Vill minnas att ledningen är mutad och att de drar ut folk till något speciellt rum, satsar pengar på dem och låter dem spöa varandra. Någon som vet vad den heter?
 http://www.kulturkompaniet.nu/

2010-08-14 19:38
Aldrig mer....

2010-08-15 18:47
Jag behöver hjälp med att två filmer, en är mindre känd och lite svår att förklara.
Den är kanske ca: tre år gammal och det är en ren action film med mycket skjutande, lite overklig och den påminner om filmen Wanted. Kommer inte ihåg vad den handlade om riktigt, såg den i samband med att jag kollade på Wanted och Hitman, hade en action period där. Svårt att komma på, men jag kommer inte på nå mer...

Den andra är lättare att komma på, bara titeln jag har glömt bort.
Det är en romantisk, lite komedi också, kärleksfilm är det. Handlar om en kille som ska bli brudtärna till hans bästa tjejkompis som ska gifta sig i London tror jag. Men då måste han säga att han är kär i henne och att hon inte ska gifta sig. Filmen är väl ett år gammal typ. Trodde den hette My best friend's wedding men det är ju cameron diaz, julia roberts filmen. Titeln skulle passa i alla fall.
 

2010-08-15 18:52
Kom på att filmen heter Shoot Em Up!

Men aa, den andra kärleksfilmen, vad heter den?
 

2010-08-19 19:36
Ice
Kan vara för att film nummer två heter just "My best friend's wedding"? Googla nästa gång..
My heart lives in my vagina.

2010-08-19 22:39
Det heter ju julia roberts filmen. Googlade efter My best friend's wedding men kommer bara fram till den filmen och det är inte den.
 

2010-08-21 23:37
Ice; Det är nog nästan till 100% "Made of honor" du letar efter =)
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2010-08-22 01:33
Yes, det är den, Made of Honor.

Thanx alot =)
 

2010-08-22 14:16
Inga problem =)
En kantstött pelare som inte pallar trycket
Har tankar om nåt större skiter i vad alla tycker

2010-08-24 01:40
Kan någon hjälpa mig hitta en film?

Det är en asiat film där dom fightas som fan, sjuka saker hela tiden men det är även en komedi igenom hela filmen. Så har olika asiater olika krafter... tror det är så med krafterna. Kan vara fel, men då erkänner jag det.

kommer inte riktigt ihåg mer. Tror det hete något med shanghai eller liknande asiat stad/land

2010-08-24 15:32
kom på det!!

Kung Fu hustle heter filmen jag letade efter

2010-08-28 18:09
tical

tur att du kom på det själv för på din beskrivning lät det som vilken kung fu/ martial arts film som helst
if hiphop is dead call me ghost in the flesh

2010-08-29 02:00
Hejsan!

Jag har haft en serie i huvudet nu ända sedan jag såg att Rena Rama Rolf gick på tv igen. Serien är svensk och från 90-talet men jag minns den ganska vagt. Vill minnas att det är två tjejer och en kille som bor i en lägenhet. Jag är ganska säker på att killen har långt hår och ofta går med hästsvans och han kan heta Tobbe.

Hoppas det är tillräckligt för mer kommer jag inte ihåg.

Tack på förhand!

2010-08-29 13:39

2010-08-30 14:50
bluh hmm tror det är "En fyra för tre" du pratar om.
Trippel X ~ X - X-ett - Xpekt

2010-08-31 01:07
söker en rulle där typ en mamma och hennes son (kanske även en dotter?) blir instängda i ett "safe room" i sitt egna hus. i rummet finns mat osv, massa övervakningsskärmar och sånt där. därför dem blev instängda (eller ja, dem låste in sig) var för att det är massa folk som brutit sig in i huset och är ute efter nåt, minns inte riktigt vad. och dem vill ju självklart ta sig in i safe roomet, men det är inteså lätt
minns att killen måste ta nån spruta, typ insulin eller så, och att sprutorna sen tar slut.

den filmen är rätt fet, nån som vet?
Folks personliga upplevelser brukar oftast resultera i att bli en form utav deras generella sanningar.

2010-08-31 23:43
missbruk

Panic Room va
 

2010-09-01 07:55
Ja jävlar du, det var den.

Tack som fan! =)
Folks personliga upplevelser brukar oftast resultera i att bli en form utav deras generella sanningar.

2010-09-12 23:09
Hmm. Har korta små filmsnuttar i minnet..

Det är någon form utav skräck tror jag, är nästan säker på att dom låser in sig i en gympasal, försöker dom inte klämma "monstret" bakom läktaren? Sen kanske det var någon om en swimming pool, men det är definivt ett mörkt omklädningsrum där dom rör sig omkring och "monstret" oxå.

Någon som ens har en aning om vad jag menar? .. var läängesedan jag såg filmen..
be the change

2010-09-12 23:14
High school ungdomar är det
be the change

2010-09-12 23:28
Den kan heta The Faculty Ska kolla upp de!
be the change

2010-10-03 18:01
Det var vääldigt länge sedan jag såg filmen, och kommer ihåg att den var sjukt bra.

de jag kommer ihåg är att den är en "tjuv" som kidnappar ett barn men sen blir bra polare och är som far och son. och det slutar med att "tjuven" blir skjuten av poliser som tror att han drar upp ett vapen mot pojken fast det är något sorts visitkort han riktar mot pojken.
haha detta är allt ja kmr ihåg!

sjuuuukt tacksam för svar

2010-10-05 18:12
Okey.. jag har en till film som jag i många år velat veta namnet på.
Tror jag såg filmen på tv runt 97-98.. tror den är svensk, men kan lika gärna varit dubbad då detta var rätt poppis då. I alla fall.. det jag minns utav den här filmen är att en kille, på kanske 13-14 år, rymmet hemifrån eller liknande. Tror han "slår läger" i ett stenbrott typ, ute i skogen, fast inte en "riktig" skog, utan mer en gles och "torr" skog. Han blir även polare med en indian tror jag... fast har ett väldigt svagt minne av att denna indian kanske bara finns i hans fantasi.
Folks personliga upplevelser brukar oftast resultera i att bli en form utav deras generella sanningar.

2010-10-07 17:49
Jag söker febrilt efter en fransk tecknad långfilm.
Den gick på filmnet någon gång mellan 1986-1989.
Den handlade om människan under stenåldern.
Huvudpersonen "Å" var medlem i någon stamm och man fick följa stammens utväckling.
Det är inte Det var en gång filmerna.
Kommer någon ihåg den?
Vad heter filmen?
Har vänt ut o in på nätet men ingen värkar veta vilken film jag söker.


2010-10-10 13:09
Filmen jag söker handlar om två flickor som spelar cello, den ena spelar intensivt och passionerat, medan den andra spelar "strikt" och helt efter noterna. Tror att den utspelar sig på 1800-talet, men kan ha helt fel :). Har för mig att den ena flickan blir berömd när hon blir äldre, men minns inte vem av dom som blir det. Luddigt, men ja... Det är allt jag minns.
"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan

2010-10-10 18:02
ungman

Filmen heter A perfect world med bl a Kevin Costner och Clint Eastwood

2010-10-10 19:43
Brazen
http://www.imdb.com/title/tt0150915/
Skulle jag tro..
när jag skriver ända, menar jag troligtvis enda

2010-10-10 20:10
jag är en apa
Du är b ä s t ! ! tack!! :D
"If I had a heart, it might be breaking right now"
- Dexter Morgan

2010-11-28 20:26
Söker en gammal svensk film som kan ha varit från 70/80-talet inte riktigt säker.

Den handlar om en grabb som troligen var mellan 12-15 år gammal och var riktigt bra på fotboll, han lyckades bl.a med att spela det svenska landslaget och AIK (Om jag minns rätt). Sen tror jag han även var mobbad i skolan eller umgänget (något liknande).

Har suttit och letat o tänkt på den i ett flertal veckor nu men lyckas ej hitta den och har gett upp på sökandet.

Kommer bara ihåg att jag såg den för kanske 10 år sedan eller något liknande och tyckte den var lite lustig att titta på.
 Pennybridge City!

2010-12-01 18:01
Tjenare igen, kom på ännu en sak.
Nämligen en gammal barnserie som gick på TV för CIRKA 7-10 år sedan.
Handlar om en grabb som reser runt hela jorden för att finna sin farsa (kan minnas fel, han sökte iaf efter något) under vägen träffar han kamrat/kamrater som följer med i hans resa. Tror jag kommer ihåg en specifik scen då han åker i ett lok vill jag minnas som inte åker på nå räls men kan ta sig överallt.

Obs, det är tecknat. (sugen på nostalgi;)

MvH - Yaizon.
 Pennybridge City!

2010-12-03 14:15
Försöker komma på namnet på en film (troligen från 90-talet) som utspelar sig på amerikanska östkusten (troligen New York) i någon fattigare område.

En av huvudpersonen är en svart kille i 10-årsaldern som tillsammans med sin puertoricanska kompis skaffar en stor kamphund. Puertoricanen är mer mån om att vara gangsta och vill använda hunden som ett vapen medan svarta killen är mer mogen och fredlig.

I en del blir kompisen dödad av riktiga gangsters när han desperat börjar avlossa skott i en gränd.

Har för mig att dom här grabbarna bara är 2 av ett större gäng huvudpersoner.

Dagens Nyheter 15/11 1987: En hip-hopkonsert innebär en eller flera negrer som pratar rytmiskt och snabbt till ett komp av trummaskiner, stulna musikfragment och skivspelare som används som rytm-instrument. (Man "scratchar" med nålen fram och tillbaka över ett skivspår.)

2010-12-13 18:15
isofu

Gissar att det är fresh du syftar på?
Från 1994, en av mina favoritfilmer när jag var liten
http://www.imdb.com/title/tt0109842/

Mabuhay!

2011-01-04 12:38
Hej, vet någon vilken film följande är från?

Est. 1984
"Fo sheezy, keep my girl nice and sleazy, with a gun tattoo on her ass that say squeaze me"

2011-01-08 16:08
Daddy-dan P28

Yes det är den! Tack. Fick reda på det senare samma dag som jag skrev inlägget dock, när jag frågade brorsan :)
Dagens Nyheter 15/11 1987: En hip-hopkonsert innebär en eller flera negrer som pratar rytmiskt och snabbt till ett komp av trummaskiner, stulna musikfragment och skivspelare som används som rytm-instrument. (Man "scratchar" med nålen fram och tillbaka över ett skivspår.)

2011-01-09 02:02
Missbruk: Filmen du letar efter heter Jag är din krigare. Regisserad av ingen mindre än Stefan Jarl.

2011-01-14 20:11
När jag och en polare var Thailand sommaren 2009...så gick vi på bio en kväll...o då kom det en trailer på en thailändsk (tror jag) dans/fightingfilm film som var en crossover på shaolin/capoeira och breakdance...!
Kommer inte ihåg mycket mer än att det verkade vara helt sjuka fightingsecener...! Vi har försökt komma på vad detta kan ha varit för film...! Ingenting har hjälpt...så detta är sista utvägen...! ????????
Order one bottle and I fuck with one modell, then I order more bottles now I got more models

2011-01-23 03:27
Söker en TV-serie med, gissningsvis, 2-3 år på nacken som handlar om en avdankad, småfet, fd racerförare med hockeyfrilla. Han är ett riktigt as och tycker själv att han är skitball.

Minns inga skådespelare men har för mig att Will Ferrell har något finger med i produktionen eller kanske till och med någon roll.

Såg ett avsnitt på SVT för några månader sedan där han hade fått betalt för att vara med på invigningen av någon ny bilmodell, men fuckar ur totalt, drar till ett knattedisco i en gymnastiksal, droppar extacy och försöker ragga upp en gammal flamma som nu jobbar som lärare.
Dagens Nyheter 15/11 1987: En hip-hopkonsert innebär en eller flera negrer som pratar rytmiskt och snabbt till ett komp av trummaskiner, stulna musikfragment och skivspelare som används som rytm-instrument. (Man "scratchar" med nålen fram och tillbaka över ett skivspår.)

2011-01-24 10:02
Isofu:

Eastbound And Down.

Så jävla bra serie! :)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-01-24 12:56
AH! Takk fyrir!

Jo den verkade riktigt jävla klockren. Just det baseboll, inte racing :)
Dagens Nyheter 15/11 1987: En hip-hopkonsert innebär en eller flera negrer som pratar rytmiskt och snabbt till ett komp av trummaskiner, stulna musikfragment och skivspelare som används som rytm-instrument. (Man "scratchar" med nålen fram och tillbaka över ett skivspår.)

2011-01-24 13:02
Kunde lika gärna ha varit racing :)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-01-27 18:06
YaizoN:

filmen borde vara Fimpen (http://sv.wikipedia.org/wiki/Fimpen)
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.

2011-02-06 23:05
Någon som har Ön i fågelgatan torrent med swesub? skulle vara najs, har inte sett filmen på många år..

/Hutt1
http://www.myspace.com/Hutt1productions
Gratis beats!

2011-03-16 20:07
TheKnod, kan det vara Raging Phoenix?
http://www.youtube.com/watch?v=ejM7ZCEzs5A
Woot

2011-03-19 11:03
Hejsan ja letar efter 2 filmer!

den ena handlar om ett gäng unga killar som jobbar i en hamn i något U land och fyller hangarfartyg med grejer som ska till USA...killarna får för sig att dem ska smuggla sig in i USA och gömmer sig på båten...när dem väl är på väg så blir dem hittade och sjömännen får för sig att dem ska kasta alla överbord och så vidare...


den andra handlar om en ung kille och en hund som på något sätt kommer vilse i skogen ja tror dem är på nån båt först som kantrar men ja kommer inte riktigt ihåg...sen så hittar nån helikopter dem och dem ska firas upp men dem tappar hunden och hittar honom inte...sen kommer ja inte ihåg mer..

är tacksam för all hjälp;)

2011-03-23 16:07
Hejsan, jag letar efter film den handlar om 3 personer som känner varandra när de är små, så är de ute på gatan och spelar air hockey men så kommer det en bil och plockar upp en av dom sedan får man se när de är gamla så dör en av deras dotter någon som vet vilken jag menar.

2011-03-24 00:44
när jag skriver ända, menar jag troligtvis enda

2011-03-25 13:30
Exakt, Tack så jätte mycket =)