I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

   

2004-11-15 01:21

Big Mike

Big Mike

Några tummade foton, en nallebjörn och en smutsig handduk är de enda saker Mike har kvar från sin barndom. Mike är 21 år och rapmusiker. Han bor med sin bästa kompis Abban i Hudiksvall. En dag ringer telefonen i deras lägenhet och det visar sig vara Mikes biologiska mamma.

Mike föddes 1975 i Cherbourg, ett reservat för aboriginer, i Australien. Bara några dagar gammal adopteras han av ett svensk par i Brisbane. Hans nya föräldrar skiljer sig och Mike följer med sin adoptivmamma till Sverige. När Mike är tolv år dör hon i cancer och för andra gången i sitt korta liv står han föräldralös.
I Big Mike får tittarna följa Mike på hans resa tillbaka till ett okänt ursprung. Väl i Australien blir mötet med hans biologiska familj mer komplicerat än Mike hade förväntat sig. Han ska initieras i en urgammal aboriginsk rit ute i öknen i norra Australien.
Hemma i Sverige sitter Abban och skickar videobrev för att försöka övertala Mike att återvända. En dokumentär av Håkan Berthas och Hanna Heilborn. Håkan Berthas har också gjort dokumentären Nabila tillsammans med Johan Bjerkner och Stefan Sundlöf som sändes i SVT.

SVT 1 tor 18 nov kl 22.00
SVT 1 sön 21 nov kl 16.00

Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.