I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

låna tv-spel på stadsbiblioteket

Hobby & Fritid - Konsol & PC-Spel

   

2006-09-26 21:24

låna tv-spel på stadsbiblioteket

Stadsbibliotekets avdelning för barn & unga blev på fredagen först i stan med att låna ut TV-spel. "Det har varit stor efterfrågan på spelen", säger Tina Hedegård som är barnbibliotekarie vid Götaplatsen. Sedan tidigare har man kunnat låna dataspel på Stadsbiblioteket men nu kompletteras utbudet alltså med 60 TV-spel. I första hand är det de unga låntagarna som utgör målgruppen. - Även om vi främst vänder oss till barn – och ungdomar krävs det vuxenkort för att låna. På så sätt vet föräldrarna om vad som lånats, säger Tina Hedegård som själv har ett gott öga till karaokespelen.

Högst fyra åt gången

Och hon tror att andra avdelningar på biblioteket snart kommer att följa efter och erbjuda vuxenspel. På ungdomsavdelningen väntas efterfrågan nu bli stor och tills vidare får man låna högst fyra TV-spel åt gången - efter två veckor måste spelen tillbaka för att ge nya låntagare chansen.

- Någon gång i framtiden hoppas vi också kunna låna ut konsoler för spelen, säger Tina Hedegård.

-----------------------------------------------------------

Läste detta i tidnigen, tror de bara gäller  här i gbg, dock coolt  har spel för consolerna gamecube, ps2 och xbox :)

roligt ändå.

finns de flera städer som har så här?

?- Hur många bor det i Tyskland?
- Gôr-many.