I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Vilken Mac ska jag ha?

Hobby & Fritid - Datorer & Teknik

   
Redaktionen

2010-01-22 18:24

Vilken Mac ska jag ha?

Hej.
Jag säger det lite motvilligt (har alltid förespråkat PC).. Men jag har i princip bestämt mig för att den nya datorn ska bli en Mac. Men jag har noll koll på Mac-datorer.
Det känns som att det lilla jag kan om processorer och grejer inte är till nån hjälp när jag kikar på Mac.

Så.
Det jag vill kunna göra är Musik (Inspelning, Mixning, Beatmaking) och lite blandad Grafisk design (Photoshop, 3D, Filmredigering).

Vet att filmredigering behöver en jävla massa kraft. Men det är inte mitt "huvudområde". Så det kanske man inte ska gå så mycket efter.
Jag vill väl bara att den ska rulla på fint och smidigt utan att ta en evighet för den att starta Photoshop eller andra lite mer "krävande" program.

Egentligen "behöver" jag ingen bärbar. Men får man mycket bättre grejer för pengarna om man satsar på en stationär? Annars vore det jävligt nice med en bärbar iaf.


Dom här har jag kikat på.
iMac -21.5" 3.06 GHz Core 2 Duo med NVIDIA GeForce 9400M (Stationär)

Apple MacBook - 13" skärm, 2,26 GHz (Bärbar)

Men det säger mig inte jättemycket. Antar att iMacen slår Macbooken ganska hårt i prestanda. Men jag kanske klarar mig kanon med MacBooken + att den är bärbar?

All hjälp uppskattas.
Tack!

/ Daniel - En vilsen PC-användare som gått över till den onda sidan.

Moderator - Som en lokalvårdare, fast i cyberrymden..
http://www.martypatches.com
http://www.danielmeyer.se