Bäst Anti-Virusprogram: Nod32 och Kaspersky
Det har tjatats om Nod32, Kaspersky och Avira av de mer insatta, nu har man äntligen fått fram lite bevis om det hela - dessutom är det hemmamarknaden som är på tapeten.
Nod32 och Kaspersky besegrade jättarna i antivirustest
I stort sett alla antivirusföretag pratar idag om behovet av proaktivt skydd mot skadlig kod. Testresultat från AV-comparatives visar dock att det är stora skillnader hur väl de presterar.
En stor del skadlig kod som idag skrivs är designad för att undvika att kännas igen av antivirusföretagen. Mindre omarbetningar av virus skapas därför. Antivirusföretagens svar är sandlådetekniker, heuristiskt skydd eller andra varianter proaktiva tekniker för att upptäcka skadlig kod som inte omfattas av signaturfilerna.
Österrikiska AV-Comparatives genomför regelbundet tester som jämför hur olika antivirusprogram ställer sig mot varandra ur olika aspekter. I augusti genomfördes ett stort test, och del två, som nu har publicerats, omfattar just proaktiva antiviruslösningar. Förutom hur pass väl nya virus upptäcks, har man också undersökt antalet så kallade ”false positives”, det vill säga om antivirusföretagen misstar legitima program för att vara skadliga. Dessutom har prestanda vägts in.
Bäst i test är Eset Nod32 och Kaspersky Antivirus, bättre än betydligt större konkurrenter som Symantec och McAfee. Nod32 och Kaspersky är de enda som når upp till ”Advanced +”. Dock hade också båda dessa svårigheter att hitta nya virus, Nod32 fann 71 procent och Kaspersky 42 procent. Mellan 30 och 40 procent nådde också flera andra, så som Symantec Norton Antivirus, McAfee Virusscan och Microsoft OneCare. Sämst lyckades Fortinet, som upptäckte ynka 3 procent. Inte heller F-Secure lyckades särskilt bra, och upptäckte 14 procent av de testade virusen. Antalet virus som testats uppgick till 25 036. Bäst i ”deltävlingen” var dock Avira, som upptäckte 81 procent.
När det kommer till false positives gav Nod 32 inte ett enda falsk larm, och segrade den delen. F-Secure, Symantec och eScan gav ett falsklarm, och Kaspersky fem.
Det slutliga momentet rör hur snabbt scanningen sker, och där visade sig Fortinet, F-Prot och Symantec vara snabbast.
Testet är inriktat till hemmamarknaden. När det gäller användning i större organisationer kan också andra aspekter behöva bedömas. Källa: AV-Comparatives (i pdf-format). Artikeln snodd från idg.seSå ska du köpa Antivirus, köp Nod32 eller Kaspersky. Har personligen använt Nod32 flera år hemma och använt Kaspersky i företagsnätverk och kan lugnt påstå att jag inte haft några som helst problem.
Denna användare har skrivit alla inlägg där användaren har tagits bort från whoa.
|