I början av Januari 2014 låstes Whoa och du kan alltså ej logga in eller skriva något nytt i forumen. Innehåll i forum osv kommer finnas tillgängligt. Läs Mer »

Firefox 2.0 släpps på tisdag

Hobby & Fritid - Datorer & Teknik

   

2006-10-21 12:47

Firefox 2.0 släpps på tisdag

Knappt har Internet Explorer 7 rullats ut av Microsoft innan Mozilla Corp meddelar att det är dags för Firefox 2.0 att få produktionsstatus. På tisdag eftermiddag, amerikansk tid, inleds släppfesten.

Version 2.0 har funnits tillgänglig för nedladdning som i version under utveckling sedan i augusti. Men nu är det äntligen dags för en version som ska vara stabil nog för att passa den breda allmänheten.

Bland förändringarna märks skydd mot phishing, förbättrade tabbar och stavningskontroll. Men de har dessutom sneglat på konkurrenten Opera och lånat en av den webbläsarens bästa funktioner. Vid start av programmet får du möjlighet att välja om du vill återgå till alla de sidor du hade uppe före avslut - oavsett om det var ofrivilligt eller inte.

Hur stor marknadsandel Firefox har är oklart och siffror mellan 10 och 15 procent nämns av olika källor. Mozillas förhoppning är att den nya versionen ska stjäla lite uppmärksamhet från IE7 och hjälpa den lilla räven att växa ännu mer.

- Källa

Det är inte lätt att vara tung när man ingenting väger